Με την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν σήμερα τα έργα για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση «Παπανικολού», του δήμου Αιγιαλείας.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να εισέλθουν ανεμπόδιστα στο χώρο του εργοταξίου τα μηχανήματα, λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη διότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάτοικοι της περιοχής απέκλειαν κατά καιρούς τους δρόμους, γύρω από τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ, ώστε να μην είναι δυνατή η κίνηση των μηχανημάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αντίθετοι στην κατασκευή του έργου, διότι όπως υποστηρίζουν, η λειτουργία του ΧΥΤΑ θα προκαλέσει τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, των πηγών που υπάρχουν, αλλά και του ποταμού Σελινούντα.

Όμως ο δήμος Αιγιαλείας υπογραμμίζει από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου, έχουν γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, έχουν εγκριθεί οι μελέτες και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να παραμείνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

(Φωτογραφία αρχείου)