Εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην Ευρυτανία

Δεν μπορεί να μιλήσει και αδυνατούσε να καλέσει σε βοήθεια - Απομένει η ανασυρσή του από το σημείο


ΕΛΛΑΔΑ
16:16
23/07/2019
Εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην Ευρυτανία
loading

Αίσιο τέλος είχαν οι αναζητήσεις για έναν 72χρονο από την Άμπλιανη Ευρυτανίας, ο οποίος αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας (22/07) στις πλαγιές της Σαράνταινας, όπου ανέβηκε για να μαζέψει τσάι.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα, τραυματισμένος στο πόδι, αλλά χωρίς να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και είχε κανονικά τις αισθήσεις του. Δυστυχώς, εξαιτίας του προβλήματός του, που δεν μπορεί να μιλήσει, μετά τον τραυματισμό του δεν είχε κανέναν άλλο τρόπο να καλέσει σε βοήθεια.

Στην κυριολεξία αβοήθητος, περίμενε τη σωτηρία που ήρθε τελικά από τους πυροσβέστες της Υπηρεσίας Καρπενησίου, τους εθελοντές του χωριού και την Αστυνομία που διενεργούσαν αναζητήσεις. Δεν χρειάστηκε τελικά ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ, που δεν πρόλαβε να φτάσει στο σημείο.

Πυροσβέστες τον προσέγγισαν και επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση της υγείας του, δίνοντάς του λίγο νερό που το στερήθηκε για σχεδόν 24 ώρες.

Για την ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης, ωστόσο, μένει ακόμη το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς ο ηλικιωμένος έχει πέσει σε πλαγιά αρκετά μέτρα κάτω από το μονοπάτι και η μόνη λύση είναι η ανάσυρσή του με φορείο.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει