Εγκαταστάθηκε στο 401 ο πρώτος γραμμικός επιταχυντής

Αποτελεί μέρος ευρύτερης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου


ΕΛΛΑΔΑ
15:01
23/07/2019
Εγκαταστάθηκε στο 401 ο πρώτος γραμμικός επιταχυντής
3
loading

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών εγκαταστάθηκε ο πρώτος γραμμικός επιταχυντής τύπου Halcyon, ο οποίος αποτελεί μέρος ευρύτερης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε οκτώ δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας για την αντιμετώπιση του καρκίνου ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία του πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το 401 ΓΣΝΑ είναι σε θέση να υποδεχθεί το πρώτο κλινικό περιστατικό, με ορίζοντα πλήρους λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2019. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, δωρεάς επίσης του ΙΣΝ, ο οποίος θα δοθεί για κλινική χρήση στις αρχές του 2020, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝΑ από τις πιο σύγχρονες και το επίπεδο των παρεχόμενων, από τον Στρατό Ξηράς, ιατρικών υπηρεσιών από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου προς το 401 ΓΣΝΑ, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών καθώς και ενός μαγνητικού τομογράφου, η πρόσβαση στις υπηρεσίες των οποίων θα είναι ελεύθερη και για τους πολίτες.

Δείτε τις φωτογραφίες του ΓΕΣ:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ααααααα

  και μολις θα δειλωνεις πολιτης θα εχει σειρα εξαμηνου ......προηγούνται οι στρατιωτικοι .......

  1. avatar @ααααααααα

   Μάθε πρώτα να γράφεις και ύστερα να σχολιάζεις...........δηλώνεις και οχι δειλωνεις !!!!!!!!!!!

  2. avatar Theofan3837

   Η δωρεά και τοποθέτηση στο 401 έγινε επειδή αποτελεί ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας και επειδή εκεί θα έπιανε τόπο, όχι για να έχουν προτεραιότητα οι στρατιωτικοί. Και τέλος πάντων, πόσα θα είναι τα στελέχη που θα έχουν ανάγκη τη χρήση του έναντι των υπολοίπων; Αμάν πια με αυτό το μίσος για τις ΕΔ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει