28
loading
Γράφει
η Αλέκα Νικόλα
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

Ένα χρόνο μετά και η φωτιά στο Μάτι έχει αφήσει χαραγμένες στη μνήμη των ανθρώπων τραυματικές εμπειρίες, εικόνες φρίκης και ένα έρημο «μαύρο» τοπίο. Ένα χρόνο μετά και οι κάτοικοι προσπαθούν με δυσκολία να ξαναστήσουν τις ζωές τους πάνω σε ένα ξερό τοπίο που έγινε τάφος για 102 ψυχές.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς είναι και η Χριστίνα Κιντή. Η Χριστίνα είδε το σπίτι της να καίγεται ενώ και η ίδια ζει από... τύχη. Πριν λίγο καιρό ξεκίνησαν και οι εργασίες για να ξαναχτιστεί το σπίτι της οικογένειας.

Εδώ και ένα χρόνο ζει μαζί με τον άντρα και τα δυο της παιδιά σε ένα δωμάτιο στην ταράτσα. Εδώ και ένα χρόνο τρώνε από τα συσσίτια του στρατού... Εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη που βίωσε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018.

Η Χριστίνα, συγκινημένη, περιγράφει στην κάμερα του newsbeast.gr τι συνέβη εκείνη τη μοιραία μέρα και πώς η φωτιά έφερε στη ζωή της τον Δημήτρη, με τον οποίο πλέον μοιράζονται μία δυνατή φιλία.

«Ήμουν εδώ στο σπίτι μου με τα δυο μου παιδιά, ο άντρας μου δούλευε. Γενικά εκείνη την ημέρα υπήρχε μία περίεργη ατμόσφαιρα, πολύ παράξενος καιρός. Ξέραμε για τη φωτιά στην Κινέτα και υπήρχε ο χρωματισμός, η μυρωδιά αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς το καταλαβαίνουμε εδώ από την Κινέτα γιατί είναι μακριά. Κάποια στιγμή το απόγευμα κόπηκε το ρεύμα οπότε δεν είχαμε πληροφόρηση» αναφέρει.

«Με το που βγήκαμε από την καγκελόπορτα επικράτησε το χάος»

Η Χριστίνα θυμάται ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με φίλους της και της είπαν για φωτιά στο Νέο Βουτζά. Μόλις άκουσε ότι η φωτιά έφτασε στο Λύρειο Ίδρυμα αποφάσισε να φύγει. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η φωτιά θα έφτανε μέχρι εδώ γιατί ποτέ δεν έφτανε. Και με το που λέω στα παιδιά "βάλτε σαγιονάρες να φύγουμε", ανοίγω την κουρτίνα να δω σε τι φάση είναι το τοπίο, υπάρχει μία πελώρια φωτιά πίσω από ένα σπίτι.

Δεν μπορούσα να προσδιορίσω πού ακριβώς, μάλλον στη Μαραθώνος και ήταν πελώρια. Δεν πρόλαβα να κλείσω ούτε παράθυρα ούτε τίποτα. Πήρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου και η φωτιά είχε φτάσει στο σύρμα του απέναντι σπιτιού και έκαιγε στα 10 μέτρα. Δεν υπήρχε ορατότητα από κάτω. Δεν υπήρχε ενημέρωση από κανέναν, δεν χτύπησε καμπάνα που λένε, τίποτα.

Και υπήρξε ένας πανικός. Με το που βγήκαμε από την καγκελόπορτα επικράτησε το χάος. Δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω, καθαρά με ένστικτο και μόνο πήγα προς τα πάνω. Προς τα πάνω ήθελα να βγω θάλασσα αλλά όχι εδώ», τονίζει.

Όπως λέει, πίστευε ότι θα καίγονταν αν πήγαινε προς την παραλία στο Μάτι για αυτό και στόχος της ήταν να πάει στη Ραφήνα.

Ο άνθρωπος που την «οδήγησε στη σωτηρία»

Η ίδια μιλάει και για την ιδιαίτερη γνωριμία της με το παλικάρι που της έδειξε το δρόμο της σωτηρίας της. «Κόλλησα στο δρόμο γιατί πήγα να πάρω μία φίλη μου που μου είπε ότι εγκλωβίστηκε. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε και πήγα να μπω στο δρόμο της (που έμενε) για να την πάρω μαζί μου. Αλλά δεν μπόρεσα να φτάσω ποτέ γιατί δεν με άφηναν να περάσω στο δρόμο της.

Τότε μπήκε μέσα ένα παλικάρι στο αυτοκίνητο και κατεβήκαμε στην Αργυράς Ακτής και εκεί κόλλησα σε όλο αυτό το χαμό που έγινε. Με δυο παιδιά να ουρλιάζουν και η φωτιά να μας πλησιάζει. Και λέω "πάει αυτό ήταν". Μετά από πάρα πολύ ώρα έφτασα στο "Στρογγυλό" που λέμε, λίγο μετά το Κόκκινο Λιμανάκι. Ένα τοπίο εφιαλτικό. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε το τι συνέβαινε. Έτρεμα ολόκληρη», αναφέρει.

«Το παλικάρι, μου έκανε νόημα να φύγω, να μην μπω στην οδό γιατί καίγονταν τα πάντα και έκανα όπισθεν. Δεν υπήρχε μυαλό, δεν υπήρχε μεθοδικότητα να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις. Δεν είχες το χρόνο, δεν μπορούσες, δεν γινόταν. Και μόλις ίσιωσα το αμάξι, μου χτύπησε το τζάμι για να μπει μέσα. Ούτε που καταλάβαινα τι έκανα, λέω μετά "να τον βάλω μέσα αυτόν, ποιος είναι αυτός, τί είναι αυτός"; Τα παιδιά μου να ουρλιάζουν, να μην ξέρω να ανοίξω το παράθυρο εκείνη τη στιγμή… ένας χαμός. Με τα πολλά μπήκε μέσα ο άνθρωπος και μου είπε: "πάμε θάλασσα, πάμε κάτω".

Εγώ μένω εδώ τα τελευταία 12 χρόνια και εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πώς να πάω στη θάλασσα κάτω. Και μου είπε "όχι από εκεί, από κάτω". Και τελικά φτάσαμε στην Αργυράς Ακτής, τον άφησα εκεί. Εκείνος πρέπει να νόμιζε ότι εγώ θα κατέβω μαζί του αλλά εγώ δεν κατέβηκα ποτέ. Ήμουν τυχερή γιατί ήμουν από τους τελευταίους που το αμάξι μου κύλησε. Ήταν θέμα κλασμάτων δευτερολέπτων να μην μπορώ να φύγω».

Τελικά η Χριστίνα με τα δυο της παιδιά πήγαν σε συγγενικό της πρόσωπο στη Λούτσα όπου έμεινε εκεί το βράδυ. Ενδεικτικό της άγνοιας που επικράτησε γύρω από την πυρκαγιά στο Μάτι είναι ότι και οι δικοί της άνθρωποι στη Λούτσα δεν γνώριζαν ότι η φωτιά είχε φτάσει μέχρι εκεί.

«Είδα μία κοπέλα με κάτι παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, μέσα στον πανικό»

Ο άνθρωπος που βοήθησε τη Χριστίνα και όχι μόνο είναι ο Δημήτρης Ματρακίδης που είδε το σπίτι του να καίγεται. Παρά τον κίνδυνο έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να σώσει όποιον μπορούσε.

Ο Δημήτρης είδε τη φωτιά αλλά δεν πίστευε ότι θα φτάσει μέχρι το Μάτι. Η γυναίκα αλλά και η μητέρα του Δημήτρη προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι πρέπει να φύγουν. Ωστόσο, ο Δημήτρης τους έλεγε να μείνουν ψύχραιμες. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά λέει στο newsbeast.gr η περιοχή είχε ξαναπιάσει φωτιά αλλά δεν έφτανε ποτέ στο Μάτι.

«Τους έλεγα "ψυχραιμία, η φωτιά δεν έχει έλθει εδώ κοντά μας. Ψυχραιμία". Με το που το λέω αυτό, ξαφνικά μου λέει η μάνα μου: "Δημήτρη αισθάνθηκα κάψιμο στο χέρι". Ερχόντουσαν οι καύτρες, κομματάκια ξύλου, στάχτη. Και εκείνη την ώρα έγινε πανικός. Τρελαμένοι όλοι, πανικόβλητοι να φύγουμε».

Ο ίδιος θυμάται ότι ο 5χρονος γιος του κοιμόταν ενώ λίγο αργότερα αφού ξύπνησε από τον πανικό βγήκε στο δρόμο και τον έψαχναν. Τελικά, η γυναίκα με το παιδί και τα ανίψια του έφυγαν ενώ εκείνος έμεινε με τη μητέρα του για λίγο στο σπίτι.

Τελικά έφυγαν ενώ ο Δημήτρης ακόμα δεν είχε πειστεί ότι η φωτιά θα φτάσει τόσο χαμηλά. Βρήκε έναν γείτονα του λοιπόν και του ζήτησε να τον «πετάξει» μέχρι το σπίτι του.

«Έψαχνα να βρω κάτι πράγματα, χρήματα, μία μάσκα για τον καπνό. Με τα πολλά πολλά όμως ένιωσα φόβο, ήμουν μέσα στο σπίτι και έτρεμα από το φόβο από την ένταση. Δεν ξέρω. Και φεύγω και κατέβηκα τρέχοντας προς τη θάλασσα. Και τότε φώναζα στα αυτοκίνητα "πηγαίνετε προς τη θάλασσα". Εκεί είδα μία κοπέλα με κάτι παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, μέσα στον πανικό. Δεν ήξερε που πήγαινε και μπαίνω μέσα και της λέω: "φύγε προς τη θάλασσα τώρα". Και ευτυχώς ανοίξαμε το παράθυρο του αυτοκινήτου και κατεβήκαμε στην Αργυρά Ακτή».

Η φιλία που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Χριστίνα στο newsbeast.gr, δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν πήγαινε από το στενό που ήθελε αρχικά γιατί γινόταν χαμός από αυτοκίνητα, ξέρει όμως ότι πλέον μετά από τη φωτιά «κέρδισε» έναν φίλο.

«Δεν τον ήξερα τον Δημήτρη. Ήταν γείτονας αλλά δεν τον ήξερα. Ο Δημήτρης βοήθησε εκείνη την ημέρα πάρα πολύ κόσμο. Έμαθα ότι με έψαχνε και υπάρχει πλέον μία επικοινωνία με πολλή σεβασμό και εκτίμηση. Είναι από τις περιπτώσεις που λίγο να κοιταχτούμε στα μάτια φτάνει. Έχω γνωρίσει την οικογένεια του, τη μητέρα, την αδελφή, τη γυναίκα του. Είναι μία εξαιρετική οικογένεια. Είναι κάτι άλλο… δεν είναι ο κολλητός σου αλλά είναι μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας που μας ένωσε που τα λέει όλα. Η εμπειρία δεν περιγράφεται, δεν την εύχομαι σε κανέναν», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Τα συναισθήματα είναι ίδια και από την πλευρά του Δημήτρη. Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, «με τη Χριστίνα και με πολλούς άλλους είμαστε αδέλφια. Φώναζα στη Χριστίνα όταν την είδα και της έλεγα "φύγε, πήγαινε προς τα κάτω". Η γυναίκα δεν μπορούσε να οδηγήσει, δεν μπορούσε να ανοίξει το παράθυρο. Πλέον μιλάμε στο τηλέφωνο. Όποτε πάω στο Μάτι βρισκόμαστε, τα λέμε. Αυτό που θέλω είναι όταν γυρίσω με το καλό, όταν φτιάξω το σπίτι και γυρίσω θέλω να έχουμε μία σχέση αδελφική, να παίζουν τα παιδιά μας και να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας».

«Βλέπω εφιάλτες ότι χάνω τα παιδιά μου… και ξυπνάω με ένα κόμπο στο λαιμό»

Η Χριστίνα λέει ότι η φωτιά στο Μάτι έχει επηρεάσει μικρούς και μεγάλους. Ενδεικτικά, η μικρή κόρη της όταν βλέπει ηλιοβασίλεμα «παγώνει» λόγω των χρωμάτων μιας και φοβάται λόγω φωτιάς.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί αυτή η εμπειρία. Έχει αφήσει το στίγμα του, το βλέπω στα παιδιά μου που είναι μικρά. Υπάρχουν θέματα. Βλέπουμε εφιάλτες τη νύχτα. Εγώ τουλάχιστον, τώρα είναι μία εβδομάδα, δεν ξέρω επειδή πλησιάζει το διάστημα, βλέπω ότι χάνω τα παιδιά μου… και ξυπνάω με ένα κόμπο στο λαιμό. Δεν είναι εύκολο για αυτούς που ήταν εδώ και είδαν τη λαίλαπα δεν είναι εύκολο» αναφέρει.

«Είδα απανθρακωμένους ανθρώπους και στο μυαλό μου έβαζα τη γυναίκα και το παιδί μου σε τέτοια θέση»

Και ο Δημήτρης όμως έχει εφιάλτες. Ένα χρόνο μετά από τη φονική φωτιά και ενώ προσωρινά μένει στην Καλλιθέα, ακόμα βλέπει στον ύπνο του εφιάλτες με πρωταγωνιστές τη γυναίκα και το παιδί του.

«Τις πρώτες μέρες όταν κοιμόμουν από τη μέση και κάτω κρύωνα, από τη μέση και πάνω ζεσταινόμουν. Γιατί στο νερό κρυώναμε και από πάνω ζέστη από τη φωτιά. Πολλές φορές επειδή είδα και απανθρακωμένους ανθρώπους, στο μυαλό μου έβαζα τη γυναίκα και το παιδί μου σε τέτοια θέση. Προσπαθώ όταν κοιμάμαι το βράδυ να μην τα σκέφτομαι. Τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος για μένα είναι σα να έχει περάσει μία μέρα. Προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι αλλά δεν μπορώ».

«Όταν είδα τη γυναίκα μου κατέρρευσα. Την αγκάλιασα μέσα στο κλάμα και ήταν δίπλα τα φέρετρα»

Ο ίδιος αναφέρει ότι νιώθει τύψεις για όλους τους ανθρώπους που δεν κατάφερε να σώσει. Νιώθει τύψεις για τους ανθρώπους που εκλιπαρούσαν για «βοήθεια» αλλά δεν μπορούσε κανείς να κάνει κάτι. Ο Δημήτρης τονίζει ότι η πιο συγκλονιστική στιγμή για εκείνον είναι όταν συνειδητοποίησε ότι είναι ζωντανός και είδε τη γυναίκα του στη Ραφήνα.

«Η εικόνα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι όταν έφτασα στο λιμάνι στη Ραφήνα και είδα τη γυναίκα μου εκεί. Κατέρρευσα. Και εγώ δεν πίστευα ότι ζω γιατί όλα ήταν σαν ταινία μπροστά μου. Κατέρρευσα, μετά την αγκάλιασα μέσα στο κλάμα και ήταν δίπλα τα φέρετρα. Και ήταν μία κυρία και κλαίγοντας μου έλεγε: "είδες αυτό τον κύριο; Φορούσε αυτά τα ρούχα". "Όχι, δεν τον είδα" της έλεγα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar νεκροι,καμμενοι στις ημερες μας ειτε στην ηλεια ειτε στο ματι ειναι το ιδιο!!! περα απο κοματα και μικρολοματικες αποχρωσεις!!!

  κριμα...κριμα για τα σχολια περι ευθυνης κοματων!!τσιπρας καραμανλης το ιδιο και το αυτο, οπως ελεγε η γιαγια μου!!πολιτικη προστασια μηδεν και στις δυο περιπτωσεις...

 2. avatar Αλ. Τσιμπλας

  Εσείς φταίτε που καηκατε και μας καταστρέψατε την τετραετία. Βλέπατε την φωτιά να έρχεται το περιμένατε να την σβήσουμε;

 3. avatar Για τον εμπρηστή

  εκείνον τον έλεεινο [...] θα πει κανένας τίποτα; Ή ήταν ο τσιπρας που έκαψε τα ξερά χόρτα με ριπές
  11 μποφόρ; Έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για τύμβο/ψηφοθηρία, όλα γι αυτό γίνονται. [...] όλοι για τους νεκρούς, πλην των συγγενών και φίλων. Οι υπόλοιποι είστε φαρισαίοι

  1. avatar Άννα A

   Εκτός από την τυμβορυχια υπάρχει και άλλη λέξη η Δολοφονία, άγνωστη προς εσάς...

 4. avatar Από ότι κατάλαβα

  απο αυτά που διάβασα στο άρθρο και σε άλλα άρθρα. δεν έβρισκαν την διέξοδο οι άνθρωποι, έτρεχαν γύρω γύρω πεζοί ή με τα αυτοκίνητα και δεν ήξεραν από που πάνε πού. Αλλού ήθελαν να πάνε, αλλού βγαίνανε!!. Πρέπει να έχει φοβερή ρυμοτομία αυτή η περιοχή... Εύγε στους δημιουργούς της...

  1. avatar ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ

   Έτσι μπράβο δεν φταίει ο μαύρος τσιπρας που δεν την κατεσβεσαι που είχεκκάνει τα αεροπλάνα καρανικες δεν φταίει που βάλανε κομματανθρωπους να καθωντε και να πληρώνονται τώρα βάλανε και τις τρολλες τους να καλύψουν όλα αυτά τα εγκλήματα.

   1. avatar Εσυ δολοφόνε

    Ρυμοτόμησες και έχτισες αυτή τη φρίκη και τώρα προσπαθείς να τα κουκουλώσεις και να ρίξεις τις ευθύνες σου αλλού; Το 2007 που ήσουν; Εγώ ήμουν ανάμεσα στις φωτιές, [...] που σε νοιάζει για τους νεκρούς ταχα. Χαρά σου ο,τι έγινε, μόνο να βρίσεις τον Τσίπρα έχεις στο κεφάλι σου το άδειο

 5. avatar Δεν μπορώ να καταλάβω 2 πράγματα

  Όλοι περίμεναν μέχρι να φτάσει η φωτιά στα σπίτια τους και όταν άρχισαν να τους ακουμπάνε οι καύτρες αποφάσισαν επιτέλους να φύγουν. Είναι δυνατόν; Πόση ηλιθιότητα;!
  Το άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι όταν κάηκε η Πελοπόννησος και μιλάμε για φωτιές μεγάλης έκτσασης και πολλών χιλιομέτρων με τους ίδιους νεκρούς αλλά με πολλές περισσότερες υλικές απώλειες έφταιγε ο στρατηγός άνεμος και δεν άκουσα τα τρολια τους τυμβοθηρες και ψηφοθηρες να σκουζουν σαν τις ύαινες πάνω από τα πτώματα με λύσσα και μίσος και με κρυφή χαρά για αυτό που συνέβη, κρυφή χαρά γιατί οι ήττες της μιας κυβέρνησης είναι οι νίκες της επόμενης

 6. avatar Κριμα απο τον Θεο, αν υπαρχει…

  Προφανως και ειναι κριμα αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν πηρε την ιδια εκταση το θεμα με τις φωτιες του 2007 οπου πεθαναν 90 ατομα σχεδον. Ισως επειδη τοτε ηταν στη κυβερνηση η ΝΔ ? Ποιος ξερει..το μονο σιγουρο ειναι οτι ο θανατος δεν εχει διαφορετικη αξια αναλογα με το ποιος κυβερνα τη χωρα, δεξιοι η αριστεροι.

  1. avatar Θα σου πω εγώ γιατί

   Δυστυχώς γιατί έγινε στην επαρχία και όχι στην Αθήνα.

   1. avatar Εγώ που ζω Αθήνα

    αλλά έζησα την κόλαση της Πελοπόννησου σε όλη της την έκταση σε διαβεβαιώ ότι μεγαλύτερη τραγωδία στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει από αυτήν. Ούτε 100 Μάτια δεν αρκούν για να την περιγράψουν. Αλλά οι ΝΔ πάντα πατούσαν επι πτωμάτων, αν είναι και πολλά ακόμα καλύτερα τους έρχεται...

 7. avatar νικοςςςςςςχχχςςς

  καθε μερα χιλιαδες ελληναραδες κανουν οτι τους καπνισει παραβαινοντας νομους και δεν τους ελεγχει κανενας, ποσες φορες εχει ειπωθει οτι "οταν παει ομως κατι στραβα θα θρηνουμε θυματα". Θρηνειστε λοιπον και κατηγορηστε δουρου και τσιπρα, αλλα οι πραγματικοι υπαιτιοι ειμαστε ολοι μας που δεν επιδιωκουμε μια σωστη πολιτισμενη εφαρμογη δικαιοσυνης. Ολο το δημοσιο αχρηστο κοιταει την παρτη του, τι περιμενετε να γινει;

 8. avatar !!!!

  ΠΑΓΚΟΖΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΕΥΤΑΛΕΞΗ ΑΕΡΓΟΥ 23.7

  1. avatar !!!!

   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΕΞΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
   ΗΛΕΙΑ 24/9/2007
   147 χωριά κάηκαν
   84 άνθρωποι καήκαν
   1.500 σπίτια, καήκαν
   268.834 εκτάρια γης και δεκάδες χιλιάδες ζώα καήκαν
   6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη.
   Ο Βύρωνας Πολύδωρας μίλησε για ασύμμετρη απειλή και για τον στρατηγό άνεμο.
   ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.ξερεις
   ( που θα βαλεις....!!! τα δακρυα σου για το ΜΑΤΙ.....)

   1. avatar εσενα σε κοβω για ζιμπι τη ΕΡΤ

    αντε κ καλο ΟΑΕΔ

   2. avatar #$#!!!!

    θρασιμια που το μονο που τους νοιαζει η εκμεταλευση της τραγωδιας
    για την Ηλεια αποσιωποιειται γιατι δεν τους συμφερει πολιτικα.

   3. avatar @!!!!

    Εχεις απολυτο δικιο ολοι η δεξιοι και η ΝΔ την Ηλεια δεν θελουν να την θυμουνται γιατι ευθυνονται .....τα λαθη τους πολλα και τραγικα και εκει....Εχουν απυθμενο θρασος για το σοου που δινουν για το Ματι ενω εχουν στη πλατη τους την καταστροφη στην Ηλεια.

 9. avatar F6g7g8hyf6g

  Σεβασμος και λυπη προς τους ατυχεις τραγικους νεκρους. Επειδη ομως η πλειοψηφια των κατοικων και τον θυματων ειναι οικονομικα ευκαταστατοι και καποιοι μεσα σε διαπλεκομενα με τασεις ρατσισμου, ας νιωσουν λιγο την οδηνη που περνανε καποιοι ταλαιπωροι μεταναστες σε ολη τους τη ζωη. Δεν αναφερομαι στους εγκληματιες, αλλα τις κατεστραμενες οικογενειες.

 10. avatar Άννα A

  Κρίμα στους ανθρώπους, εύχομαι οι υπαίτιοι να πάνε επιτέλους φυλακή και ας είναι στην Βουλή τώρα πλέον μπορεί να τους αρθεί η ασυλία και να μην κρύβουν τα εγκλήματα τους πίσω της.

 11. avatar 1232;ς

  μπαρουτι@φοτια στα αφθερετα

 12. avatar supi

  Συγκλονιστικό...

 13. avatar Και μετα

  Απ' αυτές τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο, ο μονος που δεν έπρεπε να κάνει διακοπες ηταν ο Τσίπρας. Αλλα που να βρει τη συνείδηση!

  1. avatar Αν είχε πάει στην βίλα του στην Τήνο

   ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ (κι όχι στο ξένο κότερο 1 μήνα μετά) δεν θα μίλαγες. Σωστα;

  2. avatar @Και μετα

   φασιστακι για τον Ψινακη που ηταν Δημαρχος στο Ματι και ηταν διακοπες δεν σε νοιαζει....γιατι ειναι δεξιος κολλητος του Μπακογιαννη σας.....αντε να χαθειτε [...]....

  3. avatar Και μετα

   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΕΞΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
   ΗΛΕΙΑ 24/9/2007
   147 χωριά κάηκαν
   84 άνθρωποι καήκαν
   1.500 σπίτια, καήκαν
   268.834 εκτάρια γης και δεκάδες χιλιάδες ζώα καήκαν
   6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη.
   Ο Βύρωνας Πολύδωρας μίλησε για ασύμμετρη απειλή και για τον στρατηγό άνεμο.
   ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.ξερεις
   ( που θα βαλεις....και μετα ..... τα δακρυα σου για το ΜΑΤΙ.....)

 14. avatar σανοφαγος νεοδημαοκρατης πρωην μακεδονομαχος εθνικιστης, νυν κοτα

  ο μονος αξιος πουθ δε φταιει για το ματι ειναι ο τσουβαλας

  1. avatar supi

   Είσαι πολύ λίγος...

 15. avatar ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ

  ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ ΤΟΎ ΘΕΟΎ ΠΡΈΣΒΕΥΕ ΥΠΈΡ ΗΜΏΝ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...