«Ρεύμα» στην Κρήτη έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη της συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Μετρώντας αντίστροφα πριν στηθούν οι κάλπες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ την προσεχή Τετάρτη, η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει πολιτικά για τις φοιτητικές εκλογές και έχει ήδη αποφασίσει να παρουσιάσει ψηφοδέλτια σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα τελευταία 24ωρα, μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη έχουν αναπτύξει έντονη κινητικότητα σε ιδρύματα της Κρήτης με επίκεντρο το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ του νησιού σε σχολές που εδρεύουν σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα αντίστοιχα.

Σε αυτές τις δύο πόλεις γίνεται προετοιμασία, από το λαϊκό σύνδεσμο, με αφίσες και ονόματα φοιτητών, που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις φοιτητικές εκλογές.

Επίσης, υπάρχει πρόθεση από τη Χρυσή Αυγή να κάνει την εμφάνισή της στις εκλογές, σε εμβληματικές σχολές της Αθήνας, χωρίς πάντως να έχει διευκρινιστεί εάν τελικά θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής με τον μανδύα του ανεξάρτητου. Η δύναμη που παρουσίασε το κόμμα στις τελευταίες εκλογές αποτυπώνεται και στις τάξεις της νεολαίας.