«Η ανάθεση της μετανάστευσης στην αστυνομία είναι άκρως προβληματική»

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου


ΕΛΛΑΔΑ
14:34
17/07/2019
«Η ανάθεση της μετανάστευσης στην αστυνομία είναι άκρως προβληματική»
7
loading

Ανησυχία για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της μεταναστευτικής και αντεγκληματικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως αναφέρει, «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής από το υπουργείο αυτό συμβολίζει και την αντιμετώπισή της ως ζητήματος ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Την ίδια στιγμή τοποθετεί ένα κρίσιμο πληθυσμιακά μέγεθος σε καθεστώς αστυνομικής εποπτείας, θεωρούμενο προεχόντως ως δυνάμει απειλή για τη δημόσια τάξη και όχι ως υποκείμενο δικαιωμάτων».

Προσθέτει, ότι «η αντιμετώπιση της μετανάστευσης ως προβλήματος για το οποίο πρέπει να επιληφθούν οι αστυνομικές αρχές ενισχύει την ανασφάλεια δικαίου και πλήττει την κοινωνική συνοχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάθεση του σωφρονιστικού έργου στην αστυνομία είναι «άκρως προβληματική». Όπως αναφέρει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι φυλακές υπάγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του ρόλου της αστυνομίας και του σωφρονιστικού συστήματος, προκειμένου να είναι απολύτως διακριτές οι αρμοδιότητες μεταξύ δίωξης του εγκλήματος και εκτέλεσης της ποινής» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Μανολο

  Οι χώρες απο οπου έρχονται είναι πιο πλουσιες και με μικρότερη ανεργία απο την Ελλάδα. .πχ ο Βασιλιας του Μαρόκου ζει στην χλιδή με παλλακιδες και παλατια και συλλογη πολυτελή γιωτ..το δε Πακιστάν έχει πυρηνικες μπομπες. .

 2. avatar Ευπατριδης

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα η ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου,Χαχαχαχαχαχαχαχα,βαρύγδουπη ονομασία για μια μεταμφιεσμένη αναρχοαριστερή ΜΚΟ που τρώει τα λεφτά του κόσμου...

 3. avatar η μεταναστευση

  στην αστυνομια ειναι προβληματικη οι φυλακες στην δικαιοσυνη παρομοιως,τις αναθετουν στην αστυνομια,ποιοι αυτοι που σεβονται και εχουν εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη οπως λενε και με μια κινηση την αναιρουν.αν δεν εχουν εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη για τις φυλακες ποιος θα εχει?

 4. avatar γιατί ρε μπηστ κόβεις τη σύνθετη λέξη

  από παιδιά και εραστές

 5. avatar όλοι οι (…) και τα λαμόγια στις ΜΚΟ και τις τάχα μου ανθρωπιστικές οργανώσεις

  έχουν μαζευτεί...γι'αυτό τους πήρε ο πόνος..αν ενδιαφέρονταν πραγματικά θα αγωνίζονταν για να βελτιωθούν οι συνθήκες στους τόπους προέλευσης τους..έλεος! Ο πιό βάρβαρος μεγάλος πόλεμος ο Β΄Παγκόσμιος...ούτε ένας δεν μετακινήθηκε...

 6. avatar χαχα22

  ναι οχι να το αφήσουμε στις ΜΚΟ να μασουλάνε τα αναρχικά πλουσιόπαιδα της Ευρώπης..βλέπε Ρακέτε!!

 7. avatar Ρε αντε απο εδω

  στειλτε τους στον αγύριστο να τελειωνουμε που θα μας πείτε και τι να κάνουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει