Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον νομό Λάρισας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, την ώρα που στη θεσσαλική πόλη της επικρατεί άπνοια και ηλιοφάνεια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια και δυτικά, βρέχει με πολύ έντονο άνεμο.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας έχει δεχθεί κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της πόλης, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

Μάλιστα οι εικόνες που πάρθηκαν από βίντεο διερχόμενου οδηγού, δείχνουν πεσμένα δέντρα από την κακοκαιρία στη Γυρτώνη.

Την ίδια ώρα, άλλη μονάδα της Πυροσβεστικής επιχειρούσε για φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Πλατυκάμπου.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χάρτη στον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή όλων των Υπηρεσιών-φορέων-εθελοντικών οργανώσεων.
  2. Αύξηση περιπολιών σε δασικές περιοχές από όλες τις Υπηρεσίες μέχρι την ύφεση των φαινόμενων
  3. Επάνδρωση όλων των πυροφυλακίων
  4. Σε ενδεχόμενες περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών όπου υπάρχουν οικισμοί και κατοικημένες περιοχές, θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η εκκένωση των οικισμών και η απομάκρυνση του πληθυσμού
  5. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της διακοπής κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους και εάν κριθεί αναγκαίο στους ορεινούς όγκους Ολύμπου, Κισάβου και Μαυροβουνίου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 4 και άνω.
  6. Τα παραπάνω μέτρα που αποφασίστηκαν ομόφωνα, θα εφαρμόζονται κάθε φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα βρίσκεται στο επίπεδο υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και άνω και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν: 2413511300, 2413511393 και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.