Πρόγραμμα διάθεσης του χρησιμοποιημένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχει αναπτύξει η Βουλή, με στόχο την ενίσχυση εκπαιδευτικών μονάδων αλλά και κοινωφελών φορέων που αδυνατούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η Βουλή έχει δωρίσει και συνεχίζει να προσφέρει ηλεκτρονικό, μηχανολογικό, εκπαιδευτικό και άλλο συναφές υλικό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, φαξ, σκάνερ, εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, τηλεοράσεις, βιβλιοθήκες και βιβλία και μάλιστα μετά από την αναβάθμιση που κάθε φορά απαιτείται.

Όλα τα παραπάνω διανέμονται σε σχολεία, πρωτίστως σε απομακρυσμένες περιοχές, επαγγελματικά λύκεια, ορφανοτροφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς της Ομογένειας, ιδιαίτερα σε γειτονικές χώρες, ειδικά σχολεία κλπ.

Για δε τον εξοπλισμό της Βουλής που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων για την αποκομιδή τους.

Πρόσφατα, το Γυμνάσιο στη Σίκινο παρέλαβε βιβλία που πρόσφερε η Βουλή και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα με το οποίο κοινωνεί την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες καθηγητών και μαθητών για τη συγκεκριμένη δωρεά που ανταποκρίνεται σε μια πραγματική και ουσιαστική ανάγκη μικρών και μεγάλων του ελληνικού νησιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.