Έκλεβαν το κρέας των αρρώστων!

«Ποντικοί» άδειαζαν τις αποθήκες στο Σισμανόγλειο


ΕΛΛΑΔΑ
11:06
02/04/2013
Έκλεβαν το κρέας των αρρώστων!
loading

Συστηματικές κλοπές τροφίμων και κυρίως κρέατος από τις αποθήκες ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που ζυγίζονται σε τόνους προϊόντων, ανακάλυψαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει πόρισμα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός (28.10.2012 έως 28.11.2012) εξαφανίστηκαν από τα ράφια του νοσηλευτικού ιδρύματος συνολικά 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που φαίνεται ότι προέκυψε κυρίως λόγω της κρίσης, καθώς οι μεγάλες ποσότητες που έκαναν φτερά από τις αποθήκες έγιναν αντιληπτές επειδή πια τα κονδύλια για τη σίτιση είναι περιορισμένα, όπως και οι αγορές, και οι ελλείψεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφεραν την ευθύνη της διακίνησης των τροφίμων.

Ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε με σαφήνεια ποιος ακριβώς επωφελήθηκε από την κλοπή, γι' αυτό και από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε νέος, πιο λεπτομερής έλεγχος.

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» τροφίμων -όπως όλα δείχνουν- ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, εκτός βέβαια από την περικοπή κονδυλίων, που το Σισμανόγλειο για ένα διάστημα δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα είδη τροφίμων και κρέατος στους ασθενείς του.

Εξετάζεται ακόμη και η εμπλοκή προσώπων εκτός Σισμανογλείου, αφού δεν αποκλείεται τα τρόφιμα με διάφορους μεσάζοντες να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.

Σοβαρές υποψίες για τους επιτήδειους μέχρι στιγμής υπάρχουν, ωστόσο δεν μπορούν ακόμη να αποδειχθούν με στοιχεία. Γι' αυτό δεν αποκλείεται η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ολγα Οικονόμου, να ζητήσει και τη συμβολή και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε η υπόθεση να αποσαφηνιστεί σε βάθος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει