Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Το έργο εκκρεμεί τα τελευταία 20 χρόνια


ΕΛΛΑΔΑ
23:06
04/07/2019
Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
4
loading

Προ των πυλών είναι η άμεση δημοπράτηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά την προώθηση του συνόλου των σχετικών εγγράφων από την εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Αττικής.

Στον χρόνο ρεκόρ των εννέα μηνών και με τον συντονισμό των δύο φορέων, εξασφαλίστηκαν οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι απαιτούμενες εγκρίσεις για ένα έργο στην καρδιά της Αθήνας που εκκρεμούσε επί 20 χρόνια.

Ταυτόχρονα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ και με πρωτοβουλία των εποπτευόντων υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη, τον αρχικό προϋπολογισμό των 10.000.000 ευρώ τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Ο φάκελος περιλαμβάνει τις οριστικές μελέτες και τις μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), τα τεύχη δημοπράτησης, όπως και τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι οι οκτώ πολυκατοικίες διασώθηκαν από την κατεδάφιση και την πώληση και αποδόθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για να αποκατασταθούν.

Τέλος, για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις: Κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του νοσοκομείου «'Αγιος Σάββας» και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar GNK

  Δεν βρίσκω τον λόγο να πετάξουμε χρήματα των φορολογουμένων γι\'αυτά τα ερείπια την στιγμή που θα μπορούσαν να κάνουν ένα ωραίο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας.

  1. avatar Ότι του φανεί

   Εδώ δεν υπάρχουν τα βασικά και ο άλλος ονειρεύεται ένα ωραίο... πάρκο για τον... Μάρκο!
   Είναι σαν να μην έχεις να φας και ονειρεύεσαι αστακούς και χαβιάρια!
   Για ΒΟΛΕΜΕΝΟ Δ.Υ. σε κόβω, οπότε στην ώρα του ξυσίματος ονειρεύεσαι ωραία πάρκα!

 2. avatar pmyt75

  ... για ένα έργο στην καρδιά της Αθήνας που εκκρεμούσε επί 20 χρόνια....
  Είναι πραγματικά άξια θαυμασμού η αποτελεσματικότητα του Ελληνικού κράτους. Εάν πέσουν δηλαδή και κανά δυο προσφυγές κατά του έργου θα πάμε περίπου στο μισό αιώνα;

  1. avatar Εδώ θα φτιάξουν ουρανοξύστες

   Στο ελληνικό με χρόνο αποπεράτωσης 250 χρόνια χωρίς τις προσφυγές...Είμαστε η χώρα της ταχείας επένδυσης , και είσαι ανώτερα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει