Σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013

Στην τελική ευθεία το σχέδιο


ΕΛΛΑΔΑ
11:04
28/03/2013
Σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013
6
loading

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το νέο σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο, με το οποίο θα τεθούν 25.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013, ως αποτέλεσμα της κατάργησης διοικητικών μονάδων και οργανικών θέσεων από τα νέα οργανογράμματα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, από το σύνολο των 25.000 υπαλλήλων περίπου 7.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα απομακρυνθούν το 2014 μετά τη λήξη του 12μήνου της διαθεσιμότητας.

Οι υπόλοιποι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να απομακρυνθούν υπάλληλοι που θα ανήκουν στις κατηγορίες των επίορκων, των κοπανατζήδων και των κατόχων πλαστών εγγράφων.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης σε ενημέρωση που πραγματοποίησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ο στόχος των αποχωρήσεων μέσω συνταξιοδότησης θα ξεπεράσει τον στόχο των 150.000 από το 2010 μέχρι και το 2015, με προοπτική να αγγίξει και τους 180.000 εργαζομένους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Διώξτε τους γρήγορα γιατί έχω μείνει ταπί και ψύχραιμος και δεν μπορώ να τους πληρώνω άλλο για να με κλέβουν.Όχι άλλοι φόροι στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους για να τους ταίζουμε, απόλυση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων τώρα!

  1. avatar Πολέμαρχος

   Οι φόροι που πληρώνουμε όλοι μας (άνεργοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι) πηγαίνουν στην τσέπη της Deutchbank. Σε ένα τεύχος ή στα επίκαιρα ή στο Crash του Τράγκα, δεν θυμάμαι ακριβώς που(σε ένα από τα δύο πάντως), οι επίορκοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 4.000 και επιπλέον η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόϊκα την μη ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ, κάτι που δεν συμφέρει την εγχώρια οικονομική ελίτ και όχι τις απολύσεις, οι οποίες θεωρούνται δεδομένες (165.000), στραγγαλίζοντας ακόμα περισσότερο την Ελληνική οικονομία.

 2. avatar ineth

  το 1981 η Ελλάδα είχε 300.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Η έλευση της τεχνολογία των ΗΥ θα τους μείωνε σταδιακά στα 100.000. Από το 1981 και μέχρι το 1989 έγιναν 1,100,000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

  1. avatar giannis

   Δες την απογραφή λίγο. Αυτά τα νούμερα δεν στεκουν

 3. avatar ΛΟΥΛΗΣ

  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ

 4. avatar Πολέμαρχος

  Μην πιστεύεις το παραμύθι περί διογκωμένου δημόσιου. Υπάρχουν εκθέσεις που αποδεικνύουν ότι το Ελληνικό δημόσιο είναι μικρότερο του μέσου όρου στην ΕΕ. Επιπλέον το να απολυθούν 165.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι η ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, με τον συνεπακόλουθο καταιγισμό απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Όταν ακούς διαθεσιμότητα εννοούν απολύσεις. Να είσαι σίγουρος για αυτό το ντύνουν με ένα πιο ελκυστικό όρο, ώστε να μην προκληθούν έντονες αντιδράσεις.
  Η όλη πορεία της κρίσης αποδεικνύει περίτρανα ότι περί ψέματος πρόκειται η λεγόμενη δημοσιονομική προσαρμογή. Ήθελαν να ρίξουν επίτηδες το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ώστε να εξισορροπήσουν το εμπορικό ισοζύγιο και να υπάρχει διακίνηση τραπεζικού χρήματος μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος κάτι που αποδεικνύει περίτρανα η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας 3 χρόνια τώρα.
  Το αναποτελεσματικό δημόσιο οφείλεται στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και στην έλλειψη προσωπικού σε καίριες θέσεις όπως η υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκπαίδευση, τομείς δηλαδή που τους εξοντώνουν ακόμα περισσότερο, με συνολικό αποτέλεσμα την αναμενόμενη μεταβίβαση όλου του κρατικού μηχανισμού σε ιδιώτες.
  Επιπλέον ο ιδιώτης θα κοιτάξει τη δικιά του τσέπη και όχι το συλλογικό καλό (το νερό, το ρεύμα και άλλες υπηρεσίες θα φθάσουν στο θεό, και σε συνδυασμό με τη φορολογική επιδρομή να αναγκαστούν οι Έλληνες να βγάλουν στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία.).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει