Ποσό 143 εκ. ευρώ διαθέτει το ΥΠΕΘΑ σε στρατιωτικά νοσοκομεία και φαρμακεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους.

Το ποσό των 142,6 εκατ. ευρώ διατίθεται σε πρώτη φάση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και φαρμακεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

– Στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) διατέθηκαν 50 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του μέχρι το 2011. Για την περαιτέρω χρηματοδότηση του ΝΙΜΤΣ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του επομένων ετών θα προηγηθεί σχετικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών.

Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα φαρμακεία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκε το ποσό των 92,6 εκατ. ευρώ (στο ΓΕΣ 22,6 εκατ. ευρώ, στο ΓΕΝ 60 εκατ. ευρώ και στο ΓΕΑ 10 εκατ. ευρώ), ενώ εκκρεμεί η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα του ΓΕΑ για επιπλέον χρηματοδότηση με 13,1 εκατ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.