Ένας νεαρός κρατούμενος από την Κρήτη απείλησε με μαχαίρι εξεταστή που επέβλεπε τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ο 25χρονος προέβη σε αυτή την πράξη γιατί ο επιτηρητής τον «έπιασε» να αντιγράφει, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος».

Το πρωτοφανές περιστατικό με απειλή επίθεσης με μαχαίρι από κρατούμενο σε βάρος εξεταστή του Υπουργείου Παιδείας σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες  στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν το οποίο προστίθεται στην τραγική εικόνα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, μετά μάλιστα από τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια μεταξύ κρατουμένων.

Το περιστατικό με τους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας συνέβη στη διάρκεια των εξετάσεων μιας ομάδας περίπου 5-6 κρατουμένων που επιδιώκουν εισαγωγή σε ΑΕΙ της χώρας. Η απειλή με μαχαίρι σημειώθηκε όταν ένας εκ των καθηγητών διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους εξεταζόμενους αντέγραφαν με απροκάλυπτο τρόπο και κάποιοι με τη χρήση κινητών.

Ο εξεταστής ζήτησε από τον νεαρό κρατούμενο, που είχε κατηγορηθεί προ μερικών ετών για ανθρωποκτονία στην Αττική που συνοδεύθηκε με δεύτερη εκδικητική εγκληματική ενέργεια, να σβήσει το κινητό, ωστόσο εκείνος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να απείλησε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας ότι «θα του κόψει τον λαιμό».

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εν λόγω υπαλλήλων με κύριο ερώτημα προς τους υπευθύνους των φυλακών «γιατί δεν υπήρξε έλεγχος και επιτράπηκε να έλθουν ορισμένοι εξεταζόμενοι κρατούμενοι με κινητά και μαχαίρια».