Δικαιούται από το 2010 αναπηρική σύνταξη αλλά δεν του τη δίνουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο… Όπως καταγγέλλει στο newsbeast.gr ο Γ. Κ., ο πεθερός του το 2010 άρχισε να παίρνει σύνταξη αναπηρίας με ποσοστό 65%, ένα χρόνο αργότερα έπρεπε να περάσει από επιτροπή η οποία και του έδωσε το «πράσινο φως» για την εκ νέου πληρωμή του αλλά και του βρήκε ποσοστό αναπηρίας 80%, δηλαδή 15% παραπάνω για το καρδιολογικό και όχι μόνο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

«Ο πεθερός μου πέρασε και από δεύτερη επιτροπή και του διέγνωσαν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας», επισημαίνει ο Γ. Κ. και τονίζει ότι: «Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν διακόψει την αναπηρική σύνταξη του πεθερού μου, έχουμε περάσει από 2 επιτροπές που τον έχουν εγκρίνει με ποσοστό αναπηρίας 80% και δεν του δίνουν τα χρήματα».

Ο Γ. Κ. δεν έμεινε, όπως λέει στο newsbeast.gr με σταυρωμένα τα χέρια και απευθύνθηκε στο ΙΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους εκείνους που δεν παίρνει ο πεθερός του τη σύνταξη που δικαιούται.

«Σε ενοχλήσεις που έχουμε κάνει στο ΙΚΑ Κορίνθου μας λένε να περιμένουμε και να περιμένουμε. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στα κεντρικά γραφεία του στην οδό Νικηφόρου και ζήτησα να μάθω τι έχει γίνει με την σύνταξη, εκεί με ενημέρωσαν (με τρόπο που δεν θα ήθελα να σας περιγράψω) ότι βλέπουν κάτι στο φάκελο που δεν τους αρέσει, και σε ερώτηση δική μου, τι είναι αυτό το πρόβλημα, δεν μου έλεγαν τίποτα! Σε συνέχεια τους ενημερώνω ότι πρόσφατα έπαθε και ένα βάρη εγκεφαλικό που του έχει παραλύσει την αριστερή πλευρά ( χέρι, πόδι) η απάντηση της διευθύντριας ήταν δεν μας ενδιαφέρει και δεν είμαστε γιατροί κλπ. Τότε συνεχίζω να της λέω ότι τόσο καιρό δεν παίρνει χρήματα από πουθενά αλλού και ότι δεν μπορούμε άλλο να τους συντηρούμε (πεθερό πεθερά), πάλι η απάντηση ήταν εδώ δεν είμαστε ΠΡΟΝΟΙΑ για να σας βοηθήσουμε, της απαντώ ότι δεν θέλω βοήθεια όπως την εννοείτε απλά το δικαίωμα να ζήσει αυτός ο άνθρωπος και μαζί του και εμείς!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Μετά από τα παραπάνω πήγα πάλι στο ΙΚΑ Κορίνθου για να μάθω το πρόβλημα, από εκεί μου λένε ότι δεν έχει κάποιο λάθος και ότι πρέπει να του δώσουν την σύνταξη!».

Σύνταξη εδώ και ενάμιση χρόνο όμως, όπως σημειώνει, δεν έχει μπει και όταν ρώτησε για το που μπορεί να βρει το δίκιο του ή ποιος μπορεί να τον βοηθήσει στο να δικαιωθεί, η απάντηση που του δόθηκε ήταν «Στα κανάλια!». Έτσι, ο Γ. Κ. πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του.