Την πρώτη εκδήλωση γνωριμίας με τους απόφοιτους του πανεπιστήμιου και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, οργάνωσε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σ.Α.Π.Θ.).

Ουσιαστικά ήταν το πρώτο επίσημο ραντεβού των μελών, στοχεύοντας στη δημιουργία μόνιμης και αμφίρροπης σχέσης μεταξύ του ΑΠΘ και των αποφοίτων του, που ως ένας ζωντανός οργανισμός συνεχώς «θα ενισχύεται με νέα μέλη, ενώ παράλληλα θα αποκομίζει από αυτά την εμπειρία τους μέσα από τον εργασιακό στίβο απ’ όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους». Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και μια ταινία της ΕΤ3, μισής περίπου ώρας, σχετικά με την ιστορία του ΑΠΘ, την φοιτητική ζωή, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, τους αγώνες των φοιτητών και την εξέλιξη των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Είναι δύσκολη περίοδος για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σε αυτό το σημείο που φθάσαμε όποιος αντέξει θα προχωρήσει μπροστά. Είναι πολύς κόσμος που έχει βοηθηθεί από το κρατικό πανεπιστήμιο, παίρνοντας ένα πτυχίο και το οποίο αποτέλεσε το εισιτήριο της σταδιοδρομίας του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, για να συνεχίζει: «Μέσα από αυτόν σύλλογο θα έρθουμε σε επαφή με άτομα που έχουν βγει στην παραγωγική εργασία και θα μας υποδείξουν τα λάθη μας. Έτσι, θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε να είμαστε στα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο».

Για την αναγκαιότητα του Συλλόγου αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητής του ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής. «Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη κουλτούρα όπως υπάρχει στο εξωτερικό για έναν τέτοιο σύλλογο. Αναπτύσσεται όμως τώρα και είναι πολύ σημαντικό που έχει γίνει η αρχή. Σιγά- σιγά θα γίνει συνείδηση στους απόφοιτους, θα έρθουν πολλά μέλη, θα μεγαλώσει η οικογένεια και θα αποτελέσει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ΑΠΘ», τόνισε ο κ. Ταρλατζής.

Τέλος, ο πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, π. Αντιπρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής, Παναγιώτης Λαδάς δήλωσε: «Πρέπει να δημιουργηθεί μια αμφίρροπη σχέση μεταξύ των αποφοίτων και του ΑΠΘ. Στόχος είναι να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις των αποφοίτων και να τις αναπτύξουμε εντός και εκτός Ελλάδας. Η εμπειρία των αποφοίτων θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την συνέχεια του θεσμού του ΑΠΘ».