Ενενήντα τόνους απορριμμάτων θα δέχεται καθημερινά, από τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας, ο ΧΥΤΑ Φυλής. Τη σχετική απόφαση έλαβε η εκτελεστική επιτροπή τού ΕΔΣΝΑ, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, κάλεσε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να πάρει θέση και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών, που έχει τεθεί και και υπέρβαση των ποσοτήτων που θα δέχεται ο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι – σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΔΣΝΑ – το κύτταρο απόθεσης των απορριμμάτων έχει διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια.

Επίσης, ο κ. Σγουρός ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ύψους 76,2 εκ. ευρώ, και να προκαταβάλλονται τα οφειλόμενα από τους Δήμους της Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλίζεται η αποπληρωμή.

Για «νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της Αττικής» κάνει λόγο από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).