Σε εξέλιξη είναι έντονη κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Αττικής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν τη χώρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου

Πέμπτη 20-06-2019

Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα, κυρίως τις απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 21-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο 22-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 23-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 24-06-2019

Στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τρίτη 25-06-2019

Λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.