Εξιτήριο πήρε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από 11 μέρες νοσηλείας ο 19χρονος που δέχτηκε μαχαιριές στην καρδιά προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον 14χρονο φίλο του. Στο πλευρό του 19χρονου ήταν η μητέρα του και οι γιατροί του.

Συγκινημένος μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου.

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να κάνω. Ήρθα πολύ κοντά στον θάνατο με αυτήν την περιπέτεια. Η αλήθεια είναι ότι κέρδισα και πολλά από αυτό» είπε και πρόσθεσε:

«Το έκανα για να υπερασπιστώ τους φίλους μου. Είναι περίεργο πέντε στενά από το σπίτι σου να σου βγάζουν μαχαίρι. Πιστεύω ότι ο καθένας θα έπρεπε να είχε την ελευθερία να κυκλοφορεί άφοβα 12:30 η ώρα κοντά στο σπίτι του. Πώς γίνεται κάποιος να μου στερεί την ελευθερία; Πώς γίνεται αυτό;» πρόσθεσε τονίζοντας πως αν του συνέβαινε ξανά το ίδιο περιστατικό θα έκανε πάλι το ίδιο».

Ο 19χρονος Αλέξης ζήτησε να καλυφθεί το πρόσωπό του για να μη γίνει και πάλι στόχος καθώς ο άνθρωπος που τον μαχαίρωσε κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.  «Ζητάω θερμή παράκληση από τις αρχές να τον πιάσουν, να νιώθω και εγώ πιο ήσυχος» λέει.

Την ημέρα που μαχαιρώθηκε έδινε το πρώτο μάθημα στις Πανελλήνιες με σκοπό να μπει στην Ιατρική. Τα μαθήματα που έχασε, με παρέμβαση του γιατρού του, θα τα δώσει τον Σεπτέμβριο.