Φωτιά στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής

Η Πυροσβεστική προσπαθεί να φτάσει αλλά η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης είναι κατειλημμένη από οδηγούς


ΕΛΛΑΔΑ
12:25
15/06/2019
Φωτιά στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής
8
loading

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Καλαμίτσι, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και δασική βλάστηση.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Επί τόπου σπεύδουν οχήματα 24 Πυροσβέστες με 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Χαλκιδική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχουν καεί 5 στρέμματα.

Μαρτυρίες οδηγών αναφέρουν ότι οχήματα της Πυροσβεστικής που φεύγουν από Θεσσαλονίκη έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, λόγω του ότι οδηγοί έχουν αποκλείσει τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Έχει ήδη δοθεί εντολή στην προσπάθεια να συνδράμει και αεροσκάφος της πυροσβεστικής, το οποίο ωστόσο δεν έχει φύγει ακόμη από τη Θεσσαλονίκη για τον γειτονικό νομό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Πάνος Β

  Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Μουδανιων έχει ΛΕΑ μόνο για 6 χλμ από τα 50 χλμ συνολικά . Και αυτά είναι στη Θεσσαλονίκη ( μέχρι την ΚΑΡΔΊΑ)
  Μη γίνεστε γραφικοί για τους αυτοκινητιστές . Είναι λίγοι αυτοί που δεν σέβονται τη ΛΕΑ

 2. avatar Μπράβο σου

  Ελικόπτερο, φωτό. Κακούργημα

 3. avatar Καλή έρημος Ελλάδας

  Με τον τσιπρα οι φωτιές σβήνουν στην θάλασσα.

 4. avatar A/c

  Πρόστιμο και αφαιρέσει άδεια οδήγησης από τα Βόδ.....α!

 5. avatar Χωροφύλαξ

  Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότεροι νόμοι για την παραβίαση της ΛΕΑ (Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης). Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα το όνομά της. Ο λόγος ύπαρξής της είναι για να υπάρχει διαθέσιμος δρόμος στα οχήματα που πρέπει να μεταβούν στον τόπο όπου απαιτείται να επιχειρήσουν άμεσα χωρίς να καθυστερήσουν κινδυνεύοντας να χαθούν αρχικώς ανθρώπινες ζωές και δευτερευόντως περιουσίες.
  Κάποιες προτάσεις σχετικά με το πρόβλημα που θα μπορούσε να σκεφτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι οι εξής:
  1)Άμεση αφαίρεση διπλώματος οδήγησης δια βίου εφόσον υποπέσει σε δεύτερη παραβίαση της ΛΕΑ εντός δέκα (10) ετών.
  2)Από την πρώτη κιόλας φορά που υποπέπτει κάποιος στην παράβαση θα υποχρεούται για συγκεκριμένες ώρες κοινωνικής εργασίας εφόσον απαιτείται στους πληγέντες που καθυστέρησε η βοήθεια που περίμεναν εξ αιτίας του υπαίτιου, σε παθόντες τροχαίων ατυχημάτων στα νοσοκομεία καθώς και σε υποχρεωτικά σεμινάρια σωστής οδικής συμπεριφοράς και μαθήματα ΚΟΚ δίνοντας εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα του πίσω.
  3)Άυξηση των ωρών διδασκαλίας οδηγικής διαπαιδαγώγισης στα σχολεία με πιο ενεργή τη συμμετοχή των μαθητών σε διαδραστικά μαθήματα στην ασφάλεια τόσο ως οδηγών όσο και ως πεζών αλλά και επίσκεψη σε Νοσοκομεία, Κοιμητήρια, συνομιλίες με Συγγενείς θυμάτων για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και αντίληψη της βαρύνουσας σημσίας οδικής συμπεριφοράς των παιδιών.
  4)Μεγαλύτερος χρόνος προβολής διαφημιστικής (τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής κυρίως) καμπάνιας πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

 6. avatar true

  Δίποδα ζώα. Ποτέ δεν θα γίνουμε οργανωμένο κράτος. Νοοτροπία Ελληναρά...ας καεί η γίδα του γείτονα και σε εμένα ποτέ δεν θα συμβεί κάτι...οπότε πάμε ΛΕΑ και άσε τους αλλους τους μπούφους να ταλαιπωρούνται...γιατί εγώ είμαι ο έξυπνος.

 7. avatar νεοέλληνας οδηγός-πιλότος

  Έχουμε στην Ελλάδα λωρίδα έκτακτης ανάγκης;

 8. avatar spk

  άρχισαν τα όργανα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει