Μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Καθαριότητας, Πολεοδομία και Διεύθυνση Πρασίνου), με τη συμμετοχή και της Ελληνικής Αστυνομίας, διενήργησαν το τελευταίο 48ωρο αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα (εστιατόρια, καφέ κλπ) για κατάληψη δημόσων χώρων στην πλατεία Αγίου Θωμά, στην περιοχή του Γουδή (δίπλα στο Λαϊκό Νοσοκομείο), καθώς και στην πλατεία Βάθη.

Στην πλατεία του Αγ. Θωμά έγιναν έλεγχοι σε οκτώ καταστήματα και διαπιστώθηκαν παραβάσεις κατάληψης δημοσίου χώρου σε πέντε από αυτά, ενώ στην πλατεία Βάθη εντοπίστηκαν παραβάσεις σε πέντε καταστήματα.

Όπου δεν χρειάστηκε να παρέμβουν άμεσα τα κλιμάκια του δήμου για την αποψίλωση κατασκευών και την απελευθέρωση των κοινοχρήστων δημόσιων χώρων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεσμεύθηκαν ότι θα απομακρύνουν άμεσα τις παράνομες κατασκευές, με δική τους ευθύνη.

Παράλληλα, τα μικτά συνεργεία ελέγχου αποκατέστησαν, στις πλατείες Αγ. Θωμά και Βάθη, ζημιές και φθορές που αφορούσαν τον φωτισμό των χώρων, πραγματοποίησαν άμεσες δενδροφυτεύσεις και προχώρησαν στον καθαρισμό μνημείων από γκράφιτι.