Ψήφισμα Κοσμητείας του ΑΠΘ για τα επεισόδια στο γραφείο του πρύτανη

«Αγανάκτησή για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος από "ομάδα φοιτητών"»


ΕΛΛΑΔΑ
16:26
10/06/2019
Ψήφισμα Κοσμητείας του ΑΠΘ για τα επεισόδια στο γραφείο του πρύτανη
1
loading

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκφράζει η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ιδρύματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και την αγανάκτησή της για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης από "ομάδα φοιτητών", την Τρίτη 4 Ιουνίου, στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Μέλη της ομάδας αυτής άρπαξαν το κινητό του συναδέλφου, τον γρονθοκόπησαν και τον απείλησαν με εκπαραθύρωση από τον 7ο όροφο, ενώ παράλληλα προπηλάκισαν τον κύριο Πρύτανη και την κυρία Αναπληρώτρια Πρύτανη», αναφέρεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής, όπου εκφράζεται και απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε το συγκεκριμένο γεγονός.

Παράλληλα, δηλώνεται η πρόθεση συμπαράστασης «σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών και της Πολιτείας να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας και ανομίας».

«Η συνέχιση της ανοχής δεν αποτελεί λύση: πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί για όσους διαφωνούν με τις απόψεις των παραβατικών ομάδων, διαπαιδαγωγεί νέους ανθρώπους στο να θεωρούν τη βία ως θεμιτό τρόπο διεκδίκησης αιτημάτων. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις δικές της», επισημαίνεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η Κοσμητεία καλά έκανε αλλά, ας βγάλει και καμιά ανακοίνωσή για τις καθαρίστριες που τις πετάνε στον δρόμο.

  Η καθαριότητα, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ποιο ακριβή στον εργολάβο από όταν αν ήταν στο πανεπιστήμιο, αλλά συνεχίζουν με τους εργολάβους που είναι ποιο ακριβοί.

  Οι εργολαβικές καθαρίστριες, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι "πολύ καλές στην δουλειά τους"
  τις αφήνουν να απολυθούν, χωρίς ούτε μια παρέμβαση.

  Οι εργολαβικές καθαρίστριες, είναι εργαζόμενες με μέσο όρο 350 ευρώ το μήνα.

  Είναι φυσικό ένας πανεπιστημιακός των 350.000 ευρώ + που να κάθετε να σκεφτεί τις εργολαβικές καθαρίστριες των 350 ευρώ (χωρίς τα τρία μηδενικά) που κάθε μέρα τους ξε[...] στην κυριολεξία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει