Πανελλήνιες 2019: Ένα πρώτο σχόλιο για το θέμα της Έκθεσης

«Η έννοια της Δημοκρατίας δεν είχε συσχετισθεί με το θέμα των Πανελλαδικών εδώ και πολλά χρόνια»


ΕΛΛΑΔΑ
11:14
07/06/2019
Πανελλήνιες 2019: Ένα πρώτο σχόλιο για το θέμα της Έκθεσης
2
loading

Με Νέα Ελληνική Γλώσσα και Έκθεση έκαναν πρεμιέρα την Παρασκευή οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν πάνω σε ένα κείμενο με τίτλο «Επίκληση των αξιών της δημοκρατίας». Σε ένα πρώτο σχόλιο στο newsbeast.gr για το σημερινό θέμα της Έκθεσης για τις πανελλήνιες 2019, ο φιλόλογος και Υπεύθυνος Σπουδών για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο ΝΕΟ Φροντιστήριο, Κούνος Λουκάς, σημειώνει:

«ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανάμεσα στα αναμενόμενα θέματα συγκαταλέγεται το επιλεχθέν για την σημερινή εξέταση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η ενεργός πολιτότητα και συμμετοχή των νέων στα κοινά, σε μία εποχή που στιγματίζεται από μια αδιαμφισβήτητη κρίση αξιών, συνιστά ζητούμενο για την στήριξη αλλά και «εξυγίανση» της Δημοκρατίας. Η έννοια της Δημοκρατίας δεν είχε συσχετισθεί με το θέμα των Πανελλαδικών εδώ και πολλά χρόνια (ποτέ από το 2000 που ισχύει ο σημερινός τρόπος εξέτασης του μαθήματος), ενώ συχνά στα θέματα είθισται να εμπλέκεται ο ρόλος που διαδραματίζουν ή που καλούνται να διαδραματίσουν οι νέοι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

  Είμαστε δίπλα σας. Γιατί ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρετε, εσείς θα είστε η νέα γενιά εργαζομένων, εσείς είστε το μέλλον.
  Είμαστε δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε καλά: Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως, με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!
  ...
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_92.html

 2. avatar Νυχτερίδα

  Της Δημοκρατίας ή της Αστικής Δημοκρατίας;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει