Ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας είχε συναντήσει τον αποθανόντα πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας το 2009 και η γνώμη που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ήταν πως επρόκειτο για έναν πολιτικό με ταξική συνείδηση.

«Για να καταλάβει κανείς την προσωπικότητα του Ούγκο Τσάβες, θα πρέπει να επισκεφθεί το Καράκας. Να δει την ιστορία του λαού και να αντιληφθεί γιατί αγάπησε τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα…» λέει στην «Π» ο Α. Φούρας.

Ο πρώην δήμαρχος επισκέφθηκε το Καράκας τον Φεβρουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια δημοψηφίσματος για το δικαίωμα επανεκλογής του Ούγκο Τσάβες.

«Διαπίστωσα ότι η δημοκρατία λειτουργούσε στο εσωτερικό της χώρας, αν και στην προεκλογική καμπάνια κυριαρχούσε το “όχι” (σ.σ. δηλαδή η άρνηση του δικαιώματος επανεκλογής στον Τσάβες)». Τελικά, ο Ούγκο Τσάβες επικράτησε σε εκείνο το δημοψήφισμα με ποσοστό 54,4%.

Ο Α. Φούρας μίλησε με πολλούς κατοίκους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Βενεζουέλα και «διαπίστωσα τη λατρεία που έτρεφαν στο πρόσωπό του οι περιθωριοποιημένοι και την αντιπαράθεση αυτών που θίγονταν από την πολιτική του Τσάβες».

Ο εκλιπών πρόεδρος είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Α. Φούρα να επισκεφθεί την Πάτρα με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Φρανσίσκο Ντε Μιράντα στην ομώνυμη πλατεία της πόλης. «Δυστυχώς, δεν προσκλήθηκε στην Ελλάδα…» μας είπε ο πρώην δήμαρχος, καθώς για διπλωματικούς λόγους δεν ήταν αρκετή η πρόσκληση της Πάτρας, αλλά χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Ο ίδιος πάντως ήθελε να έρθει, υποστηρίζει.

Πηγή: thebest.gr