Λουκέτο σε 2.000 βενζινάδικα στην Ελλάδα

Η κρίση «θερίζει» την αγορά καυσίμων


ΕΛΛΑΔΑ
13:42
05/03/2013
Λουκέτο σε 2.000 βενζινάδικα στην Ελλάδα
1
loading

Λουκέτο έβαλαν περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φθάνει στο 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 75%, όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Στην ημερίδα τέθηκε επί τάπητος η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζήτημα με το οποίο συμφωνούν απόλυτα οι βενζινοπώλες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, προσθέτοντας μάλιστα, «επιτέλους θα μπει ένα νοικοκύρεμα στην αγορά».

Ο κ. Κιούσης διευκρίνισε μάλιστα ότι όσοι πρατηριούχοι δεν τηρήσουν τις προθεσμίες και δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάκληση της άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου 2013 λήγει η προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας -μεταξύ άλλων-, ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό η νομοθεσία για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις που απασχολούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δημητρης

    Μέτρα τα οποία καθυστέρησαν κατά 15 τουλάχιστον χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει