Με την παράταξη #μετονΝικήτα κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού Κώστας Λουκέρης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στεκόμαστε σ΄αυτήν του Κώστα Λουκέρη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νικήτα Κανάκη, τέως Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου.

Ο Κώστας Λουκέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 κι έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και την Αίγινα. Είναι κάτοικος της πόλης από το 1977 ενώ αποφοίτησε από το Λύκειο Παπάγου το 1983.

Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά (1985) και Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (1989).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων σε Σπουδές της Ανάπτυξης (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Εράσμους Ροτερντάμ, Ολλανδία, 1991) και στην Πολιτική Επιστήμη (Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., 2000). Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική
Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2008).

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε ομογενειακά σχολεία στις Η.Π.Α. και στην Αιθιοπία, έχοντας διατελέσει Διευθυντής του Ημερησίου Σχολείου και του Λυκείου «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος» της Τζαμέικα στη Νέα Υόρκη καθώς και του Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία.

Δούλεψε επίσης ως δάσκαλος σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία σε χωριά του Ρεθύμνου της Κρήτης. Μετά από περιπλάνηση δέκα και παραπάνω ετών, επέστρεψε στου Παπάγου το 2005. Από το 2011 εργάζεται ως Διευθυντής του 12ου «Στεργιοπούλειου» Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Είναι παντρεμένος κι έχει μία 19χρονη κόρη, η οποία σπουδάζει.

Έχει συνεπιμεληθεί της έκδοσης του βιβλίου ‘Οι Δρόμοι των Ελλήνων. Η Ιστορία των Ελληνικών Κοινοτήτων σε Πέντε Ηπείρους’ (2010), ενώ κατά καιρούς αρθογραφεί πάνω σε θέματα πολιτικής κι εκπαίδευσης.

Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας της πολιτικής οικολογίας ‘Πράσινη Πολιτική’ – διατηρώντας παράλληλα στην ίδια μηνιαία εφημερίδα χιουμοριστική-πολιτική στήλη – καθώς και μέλος της αντίστοιχης Συντακτικής Επιτροπής του Green European Journal, επιστημονικής-πολιτικής έκδοσης που πρόσκειται στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, πολιτικού ιδρύματος των Οικολόγων Πράσινων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος Παπάγου-Χολαργού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου «Ροή-Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων» και του Δικτύου Ριζοσπαστικής Οικολογίας.

Άστεγος πολιτικά μετά την αποχώρησή του από τους Οικολόγους Πράσινους το 2018, δηλώνει σταθερός στις πράσινες αξίες της πολιτικής οικολογίας.

Ο Κώστας Λουκέρης προβάλλει την ανάγκη ενεργοποίησης των συμπολιτών του σε μια προσπάθεια εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδίου για την Πόλη.

Λέει συχνά πως ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού είναι παιδί του Υμηττού. Προσθέτει πως η Πόλη οφείλει να αρχίσει να σκέφτεται, να προσαρμόζεται, να προβλέπει, να προετοιμάζεται κι όχι να να βυθίζεται σε μια αυτάρεσκη αδράνεια.

Η κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει,θα έχει άλλωστε τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις μόνο σε όσους προνοήσουν και πρέπει να είμαστε ανάμεσα σ΄αυτούς. Θέλει να δει το οικολογικό αποτύπωμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να μετριέται και το ενεργειακό μείγμα της Πόλης να αλλάζει προς όφελος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

Ταυτόχρονα τονίζει το πρόβλημα σχολικής στέγης, προϊόν αδιαφορίας δεκαετιών. Προτείνει ο Δήμος να λειτουργήσει αντισταθμιστικά εκεί που μπορεί (υγεία, πρόνοια, κοινωνική αλληλεγγύη) και διαπαιδαγωγικά εκεί που πρέπει (κυκλοφοριακή αγωγή, βιώσιμη κινητικότητα, μη-βία). Λέει πως η μόνη δέσμευσή του είναι οι αρχές του και οι στάσεις ζωής που έχει επιλέξει!».