«Είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και δεν θέλω να γίνω Μπερλουσκόνι» τόνισε ο γνωστός εφοπλιστής κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και αποκάλυψε τον πρωθυπουργό «ψεύτη» για τα όσα λέει για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ.

«Όσο εμπλέκεται ο Τσίπρας με το Noor 1 άλλο τόσο εμπλέκομαι κι εγώ. Δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου  πατέρα μου ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Ήταν ένας άνθρωπος που έχει επαληθευθεί πάρα πολλές φορές. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον γνώρισα.

Τα δικά μου παιδιά είναι υπερήφανα για τη δουλειά του πατέρα τους. Τα παιδιά βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά και καθημερινά και δημιουργεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. Λίγο πριν γεννηθεί ο κ. Τσίπρας και λίγο μετά, οι εταιρείες του πατέρα του είχαν πάρα πολλά κέρδη. Και έχουν να κάνουμε με κέρδη από εργολαβίες που πήραν επί χούντας. Υπάρχουν ισολογισμοί. Ο κ Τσίπρας προέρχεται από μια οικογένεια που πλούτισε από τη χούντα. Δεν μπορεί να είναι περήφανος γι’ αυτό» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και στη συνέχεια μίλησε για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ αλλά και την κόντρα με τον πρωθυπουργό:

«Ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει επτά εφημερίδες. Την Εφημερίδα των Συντακτών, την Αυγή, τη Νέα Σελίδα, το Ντοκουμέντο, τη Δημοκρατία, την Εσπρέσσο και το Έθνος. Αν τις διαβάσετε θα καταλάβετε. Επίσης, το Open και η ΕΡΤ όπως την έχουν καταντήσει τι είναι; Όλα στη γραμμή του Τσίπρα είναι. Όταν μιλάει για τα Νεα και το Βήμα να πλένει το στόμα του και να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει.

Εγώ δεν προλαβαίνω να δίνω γραμμή στις εφημερίδες μου. Εγώ συλλαβίζω αλήθειες και δεν κοροϊδεύω τον λαό, όπως εκείνος που έχει την ευφράδεια. Όπως στο Μάτι. Την ώρα που τους ενημέρωναν για νεκρούς, εκείνοι έκαναν δήθεν συσκέψεις μπροστά στις κάμερες.

Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έρχεται από τον Πειραιά. Δεν είμαι Μπερλουσκόνι. Το να έχεις άποψη δεν σε εμπλέκει αυτόματα με την πολιτική. Δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Αν με ενδιέφερε θα το έλεγα».

Ο γνωστός εφοπλιστής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την υπόθεση Καλογρίτσα: «Μου έστειλαν τον Καλογρίτσα για να τον βοηθήσω με τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν είδε φως και ανέβηκε στο γραφείο μου. Ήρθε επίσημα στο γραφείο μου. Τον έστειλαν. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει την επίσκεψή του. Έχει κάποια λογική το να έρθει από μόνος του ένας ανταγωνιστής μου και να μου ζητήσει οικονομική βοήθεια; Ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας για να το αν τον έστειλαν. Μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει. Αυτό το ραντεβού το κανόνισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα».