Οργανωμένο θύλακα της Χρυσής Αυγής με την κωδική ονομασία «Ομάδα Κ» στη δημοτική αστυνομία καταγγέλλουν συνδικαλιστές των ΟΤΑ .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δημοτικός αστυνομικός δέχτηκε επίθεση στις 5 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων των δημοτικών αστυνομικών της Αθήνας, «από από 15 μέλη της γνωστής φασιστικής συμμορίας με την ονομασία «ομάδα Κ».

«Είναι ομάδα», συνεχίζει η ανακοίνωση «που δραστηριοποιείται με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων, με ειδικά προνόμια και ‘’ειδίκευση’’ στο παρεμπόριο και τις κοινές επιχειρήσεις με την Ελληνική Αστυνομία».

Συγκεκριμένες είναι οι πληροφορίες που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου έστειλε γραπτώς το προφίλ της ομάδας, που κατά την έρευνά του λειτουργεί με παρακρατικούς όρους: «Η ομάδα έδρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένας να έχει την υπευθυνότητα με βάση τη θεσμοθετημένη λειτουργία της ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας. Είναι σαφές ότι έγινε ανεκτή από τον νυν και τον προηγούμενο αντιδήμαρχο. Στην ‘’Ομάδα Κ’’, βρέθηκαν εθελοντές νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλοι φασίστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Πρόκειται για ομάδα δημοτικών αστυνομικών του 1ου δημοτικού τμήματος. Συγκροτήθηκε αμέσως μετά την ανάπτυξη ακροδεξιάς καμπάνιας με σλόγκαν ‘’STOP παραεμπόριο’’ καμπάνια που έχει μετατραπεί σε ρατσιστικό κυνηγητό στην Ερμού με ροπαλοφόρους να χτυπάνε μετανάστες».