Στόχος επίθεσης έγινε ο μάγειρας φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ όταν αρνήθηκε να δώσει φαγητό σε μια ομάδα μη δικαιούχων φοιτητών, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ένας από αυτούς να του επιτεθεί στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος, ο οποίος προχώρησε σε στάση εργασίας χθες από τη μια για να καταγγείλει το γεγονός και από την άλλη ζητώντας την αύξηση των κονδυλίων για τη φοιτητική μέριμνα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν μια ομάδα νεαρών πήγε στο μαγειρείο της φοιτητικής εστίας και ζήτησε επιτακτικά φαγητό.

Σύμφωνα με το Έθνος, επρόκειτο για φοιτητές, αλλά όχι οικότροφους της εστίας, άρα μη δικαιούχους σίτισης από την εστία, παρά μόνο από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ.

Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι υπάλληλοι δείχνουν μια ανοχή και σερβίρουν από το περίσσευμα και σε μη δικαιούχους, αυτή τη φορά αρνήθηκαν. Ένας από τους φοιτητές αντέδρασε και ακολούθησε λογομαχία με τον μάγειρα.

Ο φοιτητής τον χτύπησε με το κεφάλι στη μύτη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάταγμα.

«Φαινόμενα ατομικής βίας είναι καταδικαστέα, οι δράστες τους θα πρέπει να απομονώνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή το γεγονός ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, αποδίδοντας την επίθεση στον εκνευρισμό που προκαλεί τόσο σε φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους «η απαξίωση και ο οικονομικός στραγγαλισμός της φοιτητικής μέριμνας».