Σε στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλαγές στα δρομολόγια τόσο του τρένου όσο και του προαστιακού και του μετρό, καθώς δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγιά του στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η αρχή γίνεται σήμερα με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προγραμματίζουν συγκέντρωση στη μία το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και στη συνέχεια πορεία πρώτα προς το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς την πλατεία Συντάγματος.

Πεντάωρη στάση εργασίας προγραμματίζεται και αύριο, από τις 11 το πρωί,  των Μηχανοδηγών και του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 του μηνός και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.