Κλειστό για μία εβδομάδα, από τις 13 έως τις 20 Φεβρουαρίου, θα μείνει κλειστό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης!

Η καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί το Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του και ως εκ τούτου στην εκτέλεση οποιασδήποτε δαπάνης για τη λειτουργία του.

Το γραφειοκρατικό κώλυμα που έχει ανακύψει δεν επιτρέπει στο Δημοκρίτειο να ξοδέψει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη θέρμανση τόσο των αιθουσών διδασκαλίας όσο και των φοιτητικών εστιών.

Πρόσφατα φοιτητές κατήγγειλαν στο ThrakiToday.com πως η κακοκαιρία, σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης, ανάγκασε πολλούς από τους διαμένοντες στις εστίες να επιστρατεύσουν σόμπες και σώματα θέρμανσης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω έλλειψης χρημάτων έμειναν πλήρως χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίες, όπου, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, φοιτητές επιλέγουν να κάνουν μάθημα με τα μπουφάν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. 

Όπως έγινε γνωστό κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος τα αποθέματα του πανεπιστημίου σε πετρέλαιο θέρμανσης επαρκούν για ακόμη μια εβδομάδα, περίπου, γεγονός που σημαίνει πως αυτό πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εκ νέου προμήθεια πετρελαίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου θα συνεδριάσει στις 21 Φεβρουαρίου για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.