Ένα μωράκι μόλις 7,5 μηνών γεννήθηκε χθες στη μέση της εθνικής οδού στα διόδια της Λεπτοκαρυάς στην Κατερίνη και χάρη στην βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ χαίρει άκρας υγείας.

«Καταλάβαμε αμέσως ότι είχε αρχίσει ο τοκετός», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Τηλέμαχος Πάνου, ένας από τους δύο διασώστες που πραγματοποίησαν τον τοκετό μέσα στο ασθενοφόρο

Όπως εξήγησε αν και ο τοκετός συμπεριλαμβάνεται στην εκπαίδευσή τους, η περίπτωση της 37χρονης από το Λιτόχωρο ήταν δύσκολη, αφού όχι μόνο ήταν πρόωρο το μωρό, αλλά βγήκε μαζί με τον αμνιακό σάκο.

«Το παιδί βγήκε μαζί με τον αμνιακό και χρειάστηκε να τον ανοίξουμε, για να πάρει ανάσα, αφού του κάναμε ανάνηψη», περιέγραψε ο κ. Πάνου.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Λιτοχωρίου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι πρόωρο.

«Το πρωί πάθαμε λάστιχο, το βράδυ είχαμε τοκετό» είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος υπαλλήλων ΕΚΑΒ Βασίλης Βάιος.

«Το κύριο εργαλείο μας, που είναι το ασθενοφόρο, δεν είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει η Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν να επιχειρούμε σε επείγοντα περιστατικά με αυτό τον εξοπλισμό» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Το τι ακριβώς συνέβη περιέγραψαν και στο Facebook οι διασώστες: