Στάση εργασίας από 10:00 – 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 προγραμματίζουν για την Πέμπτη 9 Μαΐου οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

«Η αφασία που διακρίνει την κυβέρνηση στοιχίζει στους ασθενείς. Οι πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, οι τριτοκοσμικές εικόνες των ασθενών στα έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή να σέρνουν φορεία και καρότσια οι συνοδοί σχετίζονται με τις μεγάλες ελλείψεις τραυματιοφορέων και την διάλυση του εξοπλισμού τους λόγω έλλειψης κονδυλίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία σε κάθε βάρδια υπάρχουν ένας ή δύο τραυματιοφορείς, καρότσια και φορεία είναι διαλυμένα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές «που κουβαλάνε στους ώμους τους ασθενείς επειδή είναι χαλασμένα τα ασανσέρ ή τα φορεία των Νοσοκομείων».

«Δεν αντέχουν πια να αντιμετωπίζονται ως οι χαμάληδες του Συστήματος, αν και καθημερινά τρέχουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.