Πανελλαδική σύσκεψη όλων των Ενώσεων Συνεταιρισμών και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και αγροτικών συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, συγκαλεί για την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως αναφέρει σχετικά, στόχος είναι να διαμορφωθεί από κοινού «ένα πλαίσιο δράσεων για ανατροπή της σκληρής και ανάλγητης αντιαγροτικής πολιτικής». Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή του, την οποία απασχόλησε η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Εκτίμησή του είναι ότι το περιβάλλον στον αγροτικό τομέα διαγράφεται «εξαιρετικά δυσοίωνο», ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το κλίμα που μετέφεραν τα μέλη του «κοινή είναι η διαπίστωση ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα οξύνονται καθημερινά και απειλούν με οικονομική καταστροφή τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός σε όλη την Ελλάδα».

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ υποστηρίζει ότι το κυβερνητικό έργο στον αγροτικό τομέα είναι αρνητικό και «εξαντλείται σε επαναλαμβανόμενες επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στην ώρα τους, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι αυτό γίνεται και με τη συμβολή της ΠΑΣΕΓΕΣ και των μελών της, επί σειρά ετών».