Το όνομά του Κώστα Χατζηδουλή υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένο εδώ και αρκετές δεκαετίες με το λαϊκό – ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο ερεύνησε σε βάθος με το σεβασμό που του αρμόζει. Και η είδηση του ξαφνικού θανάτου του, από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή πρώτος ο Σταμάτης Κραουνάκης, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. «Με λύπη μόλις ο Μητσιάς με ειδοποίησε ότι έφυγε ο Κώστας Χατζηδουλής» ανέφερε στο λιτό του post.

Στον ξαφνικό θάνατο του στενού του φίλου αναφέρθηκε με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook και ο Στέλιος Βαμβακάρης. «Ο Κώστας Χατζηδουλής… Σπουδαίος φίλος… Αθάνατος!

“Μπαίνοντας στο σπίτι του θα δεις βιβλία, δίσκους και πάνω στο γραφείο ένα παλιό πορτατίφ πάντα αναμμένο. Ο Κώστας είναι ερευνητής, αρθρογράφος, συγγραφέας, παραγωγός δίσκων και πολύ αθυρόστομος. Στον Κώστα οφείλει πάρα πολλά η δισκογραφία μας, αλλά και οι δημιουργοί γιατί ήταν πολύ κοντά τους και έσωσε κυριολεκτικά θησαυρούς που δεν τους άρεσαν ή είχαν για πέταμα.! Οι παραγωγές που κάνει, είναι πάντα διαφορετικές και ξεχωρίζουν.”» έγραψε χαρακτηριστικά, το οποίο συνόδευσε με ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συγγραφέα και ερευνητή.

Συντετριμμένη από την ξαφνική απώλεια του Κώστα Χατζηδούλη είναι και η Χρύσα Παπαϊωάννου, η κόρη του μεγάλου ρεμπέτη Γιάννη Παπαιωάνου, η οποία θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημοσιεύοντας ένα χειρόγραφο του.

Δείτε το παρακάτω:

Ποιος ήταν ο Κώστας Χατζηδουλής

Η προσφορά του στη διάσωση, διάδοση  και παρουσίαση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού υπήρξε σημαντική. Μέσα από τα βιβλία που έγραψε, θέλησε να μυήσει τον κόσμο σε ένα μαγικό ταξίδι στο τραγούδι, αποκαλύπτοντας μυστικά του. Ανάμεσα στα βιβλία του είναι τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής» κ.α..

Επίσης, είχε γράψει κείμενα που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ είχε επιμεληθεί δισκογραφικές παραγωγές και είχε οργανώσει πολυάριθμες μουσικές εκδηλώσεις.