Την εκτίμησή του ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα παραχώρησης τριών κτιρίων ιδιοκτησίας τους ιταλικού κράτους στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της πόλης, Χρήστος Σαραντόπουλος, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου, που έγινε ενόψει της διοργάνωσης του τριακοστού πολύ-συνεδρίου Money Show.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Σαραντόπουλος πρόσθεσε ότι «γίνονται προσπάθειες, ώστε αυτά τα τρία κτίρια ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους, ν’ αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης» ενώ επισήμανε πως στο επόμενο τρίμηνο θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα.

Επισημαίνεται ότι αυτά τα κτίρια είναι τα εξής: Το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Λοιμωδών», στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 13, το παλιό καπνομάγαζο στη Φλέμινγκ με Όλγας, και το κτίριο όπου στεγαζόταν το παλιό ιταλικό προξενείο, γνωστό και ως «Βίλα Σαλέμ», επίσης στην Όλγας.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου διευκρίνισε ότι τα κτήρια της παλιάς καπναποθήκης και του «Λοιμωδών» ανήκουν στο ιταλικό δημόσιο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το κτίριο του παλιού ιταλικού προξενείου ανήκει σε εταιρεία στην οποία έχουν μεταβιβαστεί ακίνητα του ιταλικού δημοσίου προς αξιοποίηση.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη τύπου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης: «Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η θητεία μας, αρχίσαμε τις συζητήσεις για το πώς μπορεί να περιέλθουν τα προαναφερόμενα κτίρια ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους στον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τόσο εύκολη ιστορία, είναι ακίνητα μεγάλης αξίας και το ιταλικό κράτος θέλει ανταλλάγματα. Οι συζητήσεις όμως προχωρούν. Για αυτούς είναι άχρηστα, έτσι όπως μένουν αναξιοποίητα» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πάντως, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν μετά το καλοκαίρι.