Ταυτισμένη με τις θρησκευτικές παραδόσεις αλλά και σε πλήρη συμφωνία με τα σύγχρονα wellness trends, η Σαρακοστή αποτελεί μια περίοδο «πνευματικής» αλλά και σωματικής ανάτασης, η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, και από συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές.

Από το διαιτολόγιο αποκλείονται οι τροφές ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά και εντάσσονται οι φυτικές τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Αυτή η μοναδική ευκαιρία για «detox» κερδίζει διαρκώς έδαφος στους λάτρεις της υγιεινής διατροφής!

Σύμμαχός μας στην προσπάθεια για αποτοξίνωση κατά τη διάρκεια της νηστείας – και όχι μόνο- παραμένει πάντα το Μακεδονικό Ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, διατηρώντας ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, πρωτεΐνη αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή, το Μακεδονικό Ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο και αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού!

Με άλλα λόγια, το ταχίνι αποτελεί ένα διατροφικό θησαυρό και πρέπει να έχει σταθερή θέση στην καθημερινή μας διατροφή ενώ ταιριάζει σε κάθε περίσταση – έτσι, μπορούμε να το απολαύσουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης για πρωινό, ή για κολατσιό στο σχολείο, με γάλα ή τσάι για ένα δυναμωτικό ρόφημα το απόγευμα, αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο για πιο υγιεινά κέικ και μπισκότα, ως γευστική πινελιά σε σούπες, όσπρια, πίτες, ακόμη και ως dressing σε υπέροχες σαλάτες!

Απλό, με Μέλι, με Πορτοκάλι ή με Κακάο, το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί να «απογειώσει» διατροφικά τις επιλογές μας τη Σαρακοστή, προσφέροντας υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά, μετατρέποντας τη νηστεία σε πραγματική απόλαυση… ας το δοκιμάσουμε!