Με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι, συνάδελφοι και φίλοι τον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Ελένη, και τα παιδιά του, Μαριλένα και Δημήτρη.

Στο Α’ Νεκροταφείο, όπου τελέστηκε η πολιτική του κηδεία, μετέβησαν -μεταξύ άλλων- ο συνοδοιπόρος του στη δημοσιογραφία επί χρόνια, Δημήτρης Οικονόμου, ο αρχισυντάκτης τους, Στρατής Τριλίκης, ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, καθώς και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης- παλιοί συνάδελφοί του και οι δύο από την εποχή του Flash 96- όπως και πολλοί εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και πολιτικού κόσμου.

Παράκληση της οικογένειάς του ήταν, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Οι Κώστας Λαλιώτης και Δημήτρης Οικονόμου

«Ήταν περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάσταση της υγείας του, είχε προβλήματα τους τελευταίους 2-3 μήνες και δυστυχώς πριν από λίγη ώρα κατέληξε», είπε το πρωί της Τρίτης από τον αέρα του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου , ανακοινώνοντας τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή. Μαζί επί χρόνια ως ραδιοφωνικό δίδυμο και έπειτα ως τηλεοπτικό, πρώτα στην ΕΡΤ και μετά στον ΣΚΑΪ, χώρισαν δημοσιογραφικά το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Λυριτζής έφυγε από το κανάλι του Φαλήρου.

Οι Θοδωρής Κολυδάς και Νίκος Φίλης

«Ο Βασίλης πέθανε στις 05:10 το πρωί της Τρίτης, στο δωμάτιο 2662, στον έκτο όροφο του Άγιου Σάββα. Πέθανε ακριβώς την ώρα που, για χρόνια, έβαζε το ξυπνητήρι του για να πάει στη δουλειά, στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση» έγραψε στο αποχαιρετιστήριο κείμενό του ο δημοσιογράφος, Κώστας Γιαννακίδης.

Ο Σταύρος Κοντονής

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική  πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Έκανε τη θητεία του στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επέστρεψε στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα, το www.flash.gr.

Ακολούθησε η τηλεόραση μέχρι τους «τίτλους τέλους» της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» το καλοκαίρι του 2017. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, και την εφημερίδα «Έθνος».

Την εμφάνισή τους στην κηδεία έκαναν και στεφάνια

Ο Τάσος Παππάς
Ο Νίκος Βούτσης
Η Ρένα Δούρου
Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο Γρηγόρης Ψαριανός
Ο Δημήτρης Καμμένος
Ο Τζώνυ Καλημέρης
Ο Γιώργος Μητσικώστας
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Ο Χρήστος Κούτρας
Ο Γιώργος Καραμέρος
Ο Θοδωρής Δρίτσας
Η Αννέτα Καββαδία
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος
Οι Χάρης Θεοχάρης και Σίμος Κεδίκογλου
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος