Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία σε Κάρπαθο και Κάσο με αποτέλεσμα τα νησιά να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Κάρπαθο, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, υπερχείλισαν οι χείμαρροι στηνθέση Βρόντη και διακόπηκε η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα. Στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο έργο των ομβρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο:

Στην περιοχή Λιμενάρι της Καρπάθου σημειώθηκε χάσμα στο δρόμο και καταστράφηκαν τα στηθαία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο Σπόα – Όλυμπος αλλά και στην παραλία Άπελα -μια από τις πιο γνωστές πιο όμορφες παραλίες της Καρπάθου, όπου έπεσαν στο οδόστρωμα τεράστιες πέτρες και έκλεισε ο δρόμος για 10 ώρες.

Συνεργεία με τέσσερα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο οδικό δίκτυο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία απομακρύνοντας τις πέτρες από καταπτώσεις.

Αντίστοιχα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στην Κάσο, στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στον χείμαρρο Σκυλά που κατέβασε φερτά υλικά.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος κήρυξε και τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε το βίντεο

TAGS