Πομπέο για 25η Μαρτίου: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στηρίζονται στις κοινές αξίες

«Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων»


ΕΛΛΑΔΑ
19:51
25/03/2019
Πομπέο για 25η Μαρτίου: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στηρίζονται στις κοινές αξίες
8
loading

Τον στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ αναδεικνύει το φετινό μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την 25η Μαρτίου, με το οποίο συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την 198η επέτειο της εθνικής του ανεξαρτησίας. Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημειώνει ότι η διαρκής φιλία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες εδράζεται στις κοινές δημοκρατίες αξίες και τα κοινά συμφέροντα.

«Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Μάικ Πομπέο κάνει ειδική αναφορά στη σημασία του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος ολοκληρωτικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ

  Επειδή, αγαπητέ Greek American, δεν μου φαίνεσαι για πολύ Greek αλλά μάλλον για κακοπληροφορημένο tvamerican μάθε τα εξής: 1. Επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται ( προφανώς θέλεις και μετάφραση και ερμηνεία : η επιστήμη, στο οποίο η Αμερική θα είναι όντως κορυφαία μέχρι τα επόμενα 9-10 χρόνια, όταν δεν συνοδεύεται από τη δικαιοσύνη και την ηθική, γίνεται εγκληματική δράση). Τα χειρότερα μεταλλαγμένα προϊόντα που διασπείρουν ανεξέλεγκτα με πιέσεις και δωροδοκίες βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη είναι αμερικανικά. Να σου θυμίσω και τις τεχνολογικά έξυπνες \"ανθρωπιστικές\" βόμβες με τις οποίες βομβάρδιζαν γελώντας αμάχους σε Ιράκ Σερβία και αλλού. Άρα, αν ο πολιτισμός δεν έχει βάση τον πολιτισμό της ψυχής, τότε κάνει χειρότερο κακό από τους κανίβαλους που απειλούσαν μόνο τη διπλανή φυλή. 2. Επειδή μίλησες για παρελθόν, φυσικά και δεν έχουμε τίποτα κοινό. Ευτυχώς! Εμείς έχουμε 5.000 χρόνια ένδοξης ιστορίας, ακόμη και υπό ρωμαϊκό και οθωμανικό ζυγό, γιαυτό μας θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο, ενώ εσείς μόνο 500 χρόνια κι από αυτά τα περισσότερα βουτηγμένα στο αίμα παλαιών και σύγχρονων γενοκτονιών. Εσείς δεν μπορείτε να συνδεθείτε, να κολλήσετε και να πάρετε δύναμη, γιατί μόνο ντροπή νιώθετε για το παρελθόν σας αφού την εξόντωση των εκατομμυρίων Ινδιάνων διαδέχτηκαν τα σκλαβοπάζαρα των μαύρων και ο ρατσισμός τον οποίο είχατε μέχρι μόλις την προηγούμενη γενιά. 3. Στα περί κριτικής σκέψης δε χρειάζεται να πω τίποτα γιατί έχουμε δείγμα :εσένα.....

 2. avatar αμερικάνικη πανούκλα

  Ανοησίες! Ως Έλληνας δεν έχω τίποτα κοινό με τους αμερικάνους.
  - Η Αμερική είναι το χθές, έχει ακόμα την εντύπωση ότι είναι ο μπάτσος του πλανήτη
  - Προωθεί την ελευθερία του ατόμου με εισηγμένα στο χρηματηστήριο τα σωφρονιστηκά της ιδρύματα, όσο περισσότεροι φυλακισμένοι, μεγαλύτερα κέρδη
  - Οι νόμοι στην Αμερική δεν αγγίζουν τους πλούσιος. Κανόνας επιβίωσης, όσα περισσότερα κλέψεις, τόσο μικρότερες πιθανότητες έχεις να τιμωρηθείς
  - Πλύση εγκεφάλου από ΜΜΕ και Hollywood
  - Οι Έλληνες είναι λαός με εθνική ταυτότητα και πολιτισμό, οι αμερικάνοι είναι ένα συνοθύλευμα εγκληματιών που εκδίωχθηκαν από την Ευρώπη, εισέβαλαν στην αμερικανική ήπειρο και εξαφάνισαν τους γηγενής ινδιάνους
  - Η αμερική πουλάει \"προστασία\", δημιουργεί κρίσης ώστε να αρπάζει ανθρώπινο δυναμικό
  - Πρόσφατα μάθαμε πως οι πλούσιοι αγοράζουν πτυχία από τα δήθεν επιφανή πανεπιστήμια της αμερικής
  Πιο κοντά στη μαφία είναι η δήθεν αμερικάνικη δημοκρατία

 3. avatar olymbitis

  «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στηρίζονται στις κοινές αξίες».
  Ναι, φυσικά. Και οι δύο εκλέγουν μ%#@*$ς για αρχηγούς.....

 4. avatar FJR 500

  Ήμουν σίγουρος ότι όταν έκαναν εισβολή στο Ιράκ ο Σανταμ είχε πυρηνικά και όχι πετρέλαια σύμφωνα με την CIA και στην ανοικοδόμηση του Ιράκ κατά τύχη βέβαια πάντα όλες οι Εταιρείες ήταν του Μπους και το 80% των χρημάτων δεν έφτασε ποτέ στο Ιρακινό κράτος αλλά πήγε στις τσέπες των αδιάφθορων Αμερικανών επιχειρηματιών και πολιτικών. Βέβαια όπως και στο Αφγανιστάν οι Μουτζαχεντίν στο όνομα του Αλλάχ που πολέμησαν την ΕΣΣΔ ( που παρεμπιπτόντως στην Καμπούλ του 80s δεν υπήρχαν μπούργκες και οι άντρες φορούσαν γραβάτα ) είχαν στο μυαλό τους την Δυτική Δημοκρατία έτσι προσπάθησαν να μας πείσουν. Μην κοιτάτε που στην Τουρκία έχουν τον Ισλαμοσσυμοριτη Ερντογάν που τα έβαλε με το Εβραϊκό λόμπυ που λαδώνει την μισή Γερουσία η άλλη μισή είναι Εβραίοι δεν χρειάζεται. Αν ήταν οι Κεμαλικοι στην Τουρκία ( κολλητοί του Ισραήλ ) τότε θα βλέπαμε πια ΑΟΖ και πια πετρέλαια θα ανήκαν στην Ελλάδα και την Κύπρο με την σφραγίδα των ΗΠΑ . Ως τότε το αδιαφθορο Αμερικανικό κράτος μπορεί να κόβει όσο χαρτί $ θέλει στο φωτοτυπικό μηχάνημα και να γεμίζει όλο των κόσμο για αυτό έχει και τόσο στρατό για τους δύσπιστους.

 5. avatar Greek American

  \"ελληνοαμερικανικές σχέσεις στηρίζονται στις κοινές αξίες\"

  Ανοησίες!
  - Η Αμερική βλέπει στο αύριο. Η Ελλάδα είναι κολλημένη στο παρελθόν και κρατάει μίση προς άλλα έθνη που διαρκούν αιώνες.
  - Η Αμερική προωθεί την ελευθερία και την ανάπτυξη του ατόμου. Η Ελλάδα τα περιορίζει.
  - Στην Αμερική υπάρχει σεβασμός για το νόμο. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η διαφθορά.
  - Η Αμερική προωθεί τη κριτική σκέψη. Η Ελλάδα, τις φανατικές ιδεολογίες της Δεξιάς ή της Αριστεράς.
  - Η Αμερική είναι πλουραλιστικό κράτος. Η Ελλάδα είναι φυλετικό έθνος όπου αυτό που μετράει είναι η ιθαγένεια.
  - Η Αμερική προσφέρει πραγματικά οφέλη, όπως τεχνολογία. Η Ελλάδα μόνο μιλάει για πολιτισμό αλλά δεν τον παράγει.
  - Στην Αμερική η αριστεία αποτιμάται. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η μετριότητα.

  Πιο κοντά στο Μεξικό είναι η σημερινή Ελλάδα.

  1. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ

   4. Όσο για τον πλουραλισμό, σας το χαρίζουμε, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε : καμία σχέση με πολιτισμό. Η κοινωνία σας έχει καταντήσει ζούγκλα :τίγκα στους ναρκομανείς, τους λαθρομετανάστες, τους φονιάδες που μπαίνουν στα σχολεία και σκοτώνουν, τους βιαστές, τις αιρετικές σέχτες, τους πολεμοχαρείς ιεροκήρυκες, τους αστυνομικούς που σκοτώνουν αδιακρίτως κλπ. Ο σεβασμός στο νόμο είναι το ποσοστό εγκληματικότητας, το οποίο αν είχες κριτική ικανότητα θα μελετούσες, (κρίμα που δε σε βοήθησε σε αυτό η Αμερική) κι όχι αν πετάει ένα σκουπίδι κάτω κάποιος(κακώς).5.Για ελευθερία και δημοκρατία, διαφθορά και παρεμβάσεις, να κοιτάξεις και εκτός συνόρων, από άλλα κανάλια, πως τις εξάγει η χώρα σου στις άλλες χώρες, αφού βέβαια μάθεις πρώτα που πέφτουν στον χάρτη. 6. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν στραβά στην Ελλάδα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά το χειρότερο κακό είναι κάτι τύποι σαν κι εσένα που υπάρχουν και εδώ, πολύ κατώτεροι κάποιων Ελλήνων του εξωτερικού, ακόμη και αλλοδαπών, που λένε Ελλάδα, βλέπουν τη σημαία, και κάτι δυνατό σκιρτάει μέσα τους και κλαίνε από συγκίνηση, από αγάπη και θαυμασμό, γιατί η Ελλάδα είναι κάτι πιο πάνω, πιο ωραίο, πιο μεγαλειώδες πιο αιώνιο και πιο δυνατό από τα στραβά των πραγμάτων, των ανθρώπων, ακόμα και κυβερνώντων, και των εικόνων που κάποιοι θέλουν να προβάλλουν. 7.Να ακούσεις το ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙΩ και το Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ.... Φιλάκια!

  2. avatar duck

   Γι αυτο μας την πεφτανε απο παντου ειδικοτερα στη βυζαντινη περιοδο αλλα που να τα ξερεις εσυ αυτα οταν η ιστορια σας ειναι ο superman και spiderman ( τα γραψα σωστα... [...])

  3. avatar duck

   Eλα βρε αμερικανακι καλως τον, Μακαρθρισμο τον θυμασαι αραγε ?
   και παμε
   - Απλα θελετε για την αμερικη τα οφελοι ποιοις ο λογος στη δευτερη εισβολη στο Ιρακ? τον θυμασαι αραγε?
   - Τεχνολογια μονο για οπλα και τσιπαρισμα, σε αρκετα καθημερινα πραγματα εχετε μεινη πισω πχ γρηγορα τρενα.
   - Ναι γι\'αυτο εχουμε και ιστορια και εχουμε καταφερει να μεινουμε κατω απο 400 χρονια σκλαβιας χωρις να αλλοιωθουμε, δες κανα ντοκυμαντερ στο utube για την εκμεταλλευση ανθρωπων που πηγαινουν ΗΠΑ εκει στα χωραφια
   -Ναι γι αυτο εχετε \'\'εταιριες\'\' δες το δολλαριο\'\' we trust in one god \'\' ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ?
   - Ο Τζορτζ Μπους ο νεωτερος πως εκλεχθει απο τις ψηφους στη Φλωριδα?
   - Γκουνταναμο βλεπε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει