«Όχι» της Ιεράς Συνόδου σε αλλαγή του καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

Η Ιεραρχία ζητά να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία


ΕΛΛΑΔΑ
16:30
20/03/2019
«Όχι» της Ιεράς Συνόδου σε αλλαγή του καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών
17
loading

Να εμμείνει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, δηλαδή, να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αποφάσισε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, ωστόσο, δεν δέχεται καμία αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στις επιχειρούμενες συνταγματικές αλλαγές για την ανεξιθρησκία και την προστασία της οικογένειας.

«Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, στην δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια της χθεσινής εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και της επ' αυτής συζητήσεως, ομοφώνως απεφάσισε σήμερα:

1. Συγχαίρει την Ειδική Συνοδική Επιτροπή «Διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» για το ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία και για την από 19.3.2019 Εισήγηση.

2. Εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

3. Προσδιορίζει έτι περαιτέρω τα θέματα, στα οποία θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, ήτοι τις οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, την αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952.

4. Αποδέχεται το υπ' αριθμ. πρωτ. 464/206/8.2.2019 κείμενο θέσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που εστάλη κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Επιτροπής Σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πριν την πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής στις 12.2.2019, σχετικά με τις προταθείσες προς αναθεώρηση διατάξεις των άρθρων 3, 13 παρ. 5, 21 παρ. 1, 33 παρ. 2 και 59 παρ. 1-2 του Συντάγματος.

5. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ανωτέρω επιχειρούμενη συνταγματική μεταβολή και ευελπιστεί ότι η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεν θα καταργήσει ή αλλοιώσει τα άρθρα του Συντάγματος, που αναφέρονται στην πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπεία του Έθνους μας και την προστασία της οικογένειας, που είναι το κύτταρο του κοινωνικού ιστού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Μλμλμλ

  Ο ταλιμπανισμός σε όλο του το μεγαλείο.... Ξαποστείλτε τους από το κράτος.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Δεν χρειάζονται ούτε κραυγές ούτε μίσος για κανέναν. Ο Θεός της Αγίας Γραφής είναι Θεός που αγαπά την αλήθεια και δικαιοσύνη προς όλους τους ανθρώπους. Το σωστό και αυτό που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του ζωντανού Θεού είναι πως μόνο όσοι πιστεύουν στον Θεό να δίνουν ένα μέρος από το εισόδημα τους για την μισθοδοσία των εργατών της Εκκλησίας τους και κανένας άλλος (αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα οι πιστοί και η υγεία που έχουν για να εργάζονται και τα χρήματα που κερδίζουν είναι ένα δώρο από τον Θεό, και επιστρέφουν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στον Θεό "τα σα εκ των σων σου δίνουμε" λέει ο προφήτης Δαβίδ σε ένα ψαλμό). Αυτό το απλό+χριστιανικό πράγμα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αυτό απαιτούν και εκβιάζουν το Ελληνικό κράτος να συνεχίσει να τους μισθοδοτεί. Όμως με αυτό που κάνουν οι παπάδες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά, για έναν ακόμα λόγο ότι οι παπάδες και η ορθόδοξη εκκλησία που εκπροσωπούν δεν έχουν καμία σχέση με τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής ούτε με τον Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την σωτηρία μας ούτε ακολουθούν το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή στην ζωή τους+στην εκκλησιαστική τους παράδοση. Συμπέρασμα:αν κάποιος θέλει να γνωρίσει τον αληθινό Θεό και να έχει ειρήνη μαζί του +βεβαιότητα σωτηρίας+αιωνίου ζωής πρέπει να φύγει από τους σημερινούς υποκριτές-φαρισαιους και να μελετήσει ο ίδιος την Καινή Διαθήκη ώστε να μάθει τι έκανε ο Ιησούς Χριστός για την σωτηρία του+ πως σώζεται ο άνθρωπος.

 2. avatar Σκεπτόμενος

  Σε οποιοδήποτε κλάδο εργασίας, αν μια κυβέρνηση άλλαζε προς το χειρότερο τους όρους καθεστώτος εργασίας και απολαβές, θα ξεσηκωνόταν όλοι. Μόνο στους κληρικούς δεν αναγνωρίζουν το στοιχειώδες δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Για τέτοιο φασισμό μιλάμε. Όλοι οι άλλοι έχουν δικαιώματα εκτός από τους κληρικούς. Είναι τέτοιο το μίσος και η εμπάθεια αθέων και αιρετικών(τα ταλαίπωρα) εναντίον της Ορθοδοξίας, που επιβεβαιώνεται πλήρως ο φίλος που έγραψε σε άλλη ανάρτηση, την οποία αντιγράφω :" Κανένας σατανάς δε θέλει τους παπάδες. Χτυπιέται και λυσσάει. Να δεις πως κάνουν οι εντελώς δαιμονισμένοι άνθρωποι. Να δεις πως χτυπιούνται όταν ο ιερέας ή άλλος πιστός προσεύχεται. Άμα δε, του κάνει το σημείο του Σταυρού, σφαδάζει στο πάτωμα ο δαιμονισμένος. "

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Μου φαίνεται ότι το όνομα που διάλεξες δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα σου,δηλαδή μόνο σκεπτόμενος δεν είσαι με αυτά που λες.Κανένας λογικός άνθρωπος δεν λέει ότι οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (όπως+οι άνθρωποι οποιασδήποτε άλλης Εκκλησίας δεν πρέπει να παίρνουν κάποιο λογικό μισθό για να μπορούν να ζήσουν αυτοί+η οικογένεια τους).Το πρόβλημα με τους παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, +αυτό μόνο οι παπάδες της Ελλάδας το ζητούν, είναι ότι θέλουν το Ελληνικό κράτος να τους μισθοδοτεί από τους φόρους όλων των Ελλήνων (δηλαδή ακόμα+άθεων, άθρησκων, άλλων θρησκευτικών δογμάτων ή φιλοσοφικών απόψεων κτλ) +αυτό εκτός από παράνομο είναι +αντιδημοκρατικό αλλά+αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού αλλά+στην κοινή λογική.Αν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας λέγανε ότι (εμείς δεν δεχόμαστε χρήματα από το Ελληνικό κράτος αλλά θέλουμε να μας μισθοδοτουν μόνο όσοι πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία+εκκλησιάζονται τακτικά +αυτό να γίνεται με την θέληση τους και την έγκριση τους) με κάτι τέτοιο νομίζεις ότι θα είχε κάποιος πρόβλημα;Ούτε ο χειρότερος εχθρός της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορούσε να πει τίποτα.Το να πληρώνουν οι ίδιοι οι πιστοί τους μισθούς των ιερέων, λειτουργών,αντιπροσώπων της θρησκείας ή της εκκλησίας τους είναι αυτό που κάνουν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης και κανείς δεν διαμαρτύρεται γιατί το θεωρούν λογικό+φυσιολογικό μόνο οι πιστοί να πληρώνουν για τους ιερείς τους.Εκτός από την Ελλάδα αφού οι παπάδες θέλουν μισθό από το Ελληνικό κράτος.

   1. avatar Ακριβώς Αυτό

    Ακριβώς αυτό λένε και οι παπάδες. Ο πιστός λαός έδωσε στην εκκλησία κτήματα και περιουσία για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της και να κάνει και φιλανθρωπικό έργο. Το κράτος πήρε αυτή την περιουσία με αντάλλαγμα να μισθοδοτεί τους ιερείς. Οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι πιστοί πληρώνουν την μισθοδοσία των ιερέων με τις δωρεές που έκαναν στην εκκλησία και πήρε το κράτος. εκτός βέβαια αν δε θέλουμε να γίνει αντιληπτό για κάποιους δικούς μας λόγους. Όπως και η ανακρίβεια για το αν πληρώνουν τα κράτη της Ευρώπης τους ιερείς ψάξτε και θα δείτε ότι μόνο η Γερμανία έχει ειδικό φόρο και η Ελβετία, τα υπόλοιπα κράτη πληρώνουν από τον κοινό προϋπολογισμό.

 3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/3)Τέλος να πω για όσους διαβάζουν αυτό το σχόλιο μου πως όσο οι σκεπτόμενοι και δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας που αγαπούν την αλήθεια την δικαιοσύνη τόσο ενώπιον του Θεού της Αγίας Γραφής όσο και ενώπιων των ανθρώπων δεν ξεσηκώνονται και δεν πιέζουν αλλά και δεν απαιτούν από τους πολιτικούς αλλά και όσους περνούν τις σχετικές αποφάσεις να ψηφίσουν νόμους όπου θα σταματήσει άμεσα και οριστικά το Ελληνικό κράτος να μισθοδοτεί τους χιλιάδες παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας τότε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η φαυλοκρατία και η αναξιοκρατία θα συνεχίζεται επ άπειρον σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα ενώ και οι χιλιάδες των παπάδων θα συνεχίσουν να γελάνε εσαεί με τα κορόιδα που βρήκανε για να τους πληρώνουν το μισθό τους χωρίς οι ίδιοι να το αξίζουν ή να λογοδοτούν για το έργο τους και για τις υπηρεσίες αλλά για το ηθικό παράδειγμα που προσφέρουν στην Ελληνική κοινωνία αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε είναι πιστοί είτε μη πιστοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όσο οι άνθρωποι δεν αγαπήσουν την δικαιοσύνη του Θεού της Αγίας Γραφής και να κάνουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένα μέσα στην Αγία Γραφή μην περιμένετε να έρθουν καλύτερες ημέρες σε κανέναν τομέα της ζωής στην Ελλάδα.

 4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/3) Σε όλα τα άλλα πολιτισμένα κράτη οι πολίτες θεωρούν αυτονόητο+φυσιολογικό οι πιστοί της κάθε εκκλησίας,+μόνο αυτοί,με τακτικές ή έκτακτες εισφορές ή μέσω κάποιας ειδικής φορολογίας να μισθοδοτούν οι ίδιοι οι πιστοί τους λειτουργούς ή ιερείς της εκκλησίας τους και όχι όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό ή έχουν άλλη θρησκεία ή φιλοσοφική θεώρηση. Εδώ οι πολιτικοί έχουν καταφέρει να κάνουν την Ελλάδα την μοναδική τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης. Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως όσοι πιστεύουμε συνειδητά στον Ιησού Χριστό, στην ανάσταση του, στην δευτέρα παρουσία του όπως ακριβώς το διδάσκει+ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή διαφωνούμε+καταδικάζουμε το γεγονός ότι οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας απαιτούν να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος.+αυτό γιατί ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός το καταδίκασε.Ούτε ο Ιησούς,ούτε οι απόστολοι ούτε οι πρώτοι χριστιανοί είχαν τέτοια απαιτήσει να τους πληρώνει το κράτος. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας εκκλησίας και των παπάδων που την εκπροσωπούν οι οποίοι δεν πιστεύει στον Λόγο του Θεού, δεν κηρύττουν την αλήθεια του Θεού ούτε ζουν την δικαιοσύνη του Χριστού. Εύχομαι και προσεύχομαι κανείς να μην απιστήσει στον Θεό της Αγίας Γραφής και σε Αυτόν που απέστειλε στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση επειδή οι παπάδες συμπεριφέρονται όπως οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού, δηλαδή με υποκρισία, πονηριά+εκμετάλλευση των ανθρώπων που απλοϊκά πιστεύουν αλλά δεν μελετούν οι ίδιοι την Αγία Γραφή με διάθεση να την εφαρμόσουν στην ζωή τους.

 5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/3) Όπως έχω ξαναπεί οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν σέβονται ούτε το Λόγο του Θεού,ούτε την δημοκρατία ούτε ακόμα+την κοινή λογική.Θεωρούν δικαίωμα τους να εκβιάζουν το Ελληνικό κράτος+να απαιτούν να τους μισθοδοτεί στην αιωνιότητα.Βέβαια για την μισθοδοσία των παπάδων από το Ελληνικό δημόσιο ευθύνη φέρουν+οι πολιτικοί+τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν το νόμο που έκανε τους παπάδες να πληρώνονται από το κράτος αλλά ευθύνη φερουν +όλα τα κόμματα που τόσα χρόνια ανέχονται αυτόν τον νόμο+δεν τον έχουν αλλάξει ή καταργήσει.Δυστυχώς οι παπάδες εκβιάζουν το κράτος+τους πολιτικούς +τα κόμματα (κυρίως τα κόμματα της διαφθοράς, της συντήρησης+της διαπλοκής) και οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί προκειμένου να μην χάσουν κάποιους ψήφους των θρησκευόμενων+των παπάδων προτιμούν το Ελληνικό δημόσιο να συνεχίσει να επιβαρύνεται το μισθό των χιλιάδων παπάδων κάθε χρόνο παρά να οι ίδιοι να πάρουν θέση υπέρ της αλήθειας και δικαιοσύνης.Επίσης το ότι οι παπάδες απαιτούν/εκβιάζουν το κράτος να τους πληρώνει αιωνίως φανερώνει +το ποιοι πραγματικά είναι οι παπάδες αλλά +ότι δεν έχουν καμία σχέση με την διδασκαλία, την αλήθεια +την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού.Σε κανένα άλλο κράτος του πολιτισμένου κόσμου +σε καμία άλλη θρησκεία ή εκκλησία δεν διανοείται η εκκλησία να πηγαίνει στους πολιτικούς +να εκβιάζει το κράτος για να τους μισθοδοτεί.

 6. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  να πληρώνονται κατα το ήμισυ απο το κρατος για 20αωρη απασχόληση και τα υπόλοιπα από την εκκλησία!

 7. avatar ΩΙΜΕ

  Θέλουν και κρατικό χρήμα θέλουν και ανωμαλίες με παιδάκια. Είναι σίγουρα του Χριστού

 8. avatar Δαρβίνος

  Δεν φταίει αυτος που χτίζει ναούς και χώρο λάτρειας...φταίει αυτός που σκύβει σε αυτά..

 9. avatar Takis T

  Μην ακούτε παραμύθια. Οι καλοζωισμένοι (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων) ιεράρχες (δείτε τις κοιλιές τους) έχουν τόση σχέση με τον Ιησού, όσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την εντιμότητα!

 10. avatar Yiannisg

  Κορόιδα είναι;;;;
  Ακριβώς μια θέση κάτω από τους πολιτικούς είναι αυτοί.
  Στο απυρόβλητο.
  ΟΥΣΤ

 11. avatar Μαφια κανονικη

  Ας ειναι καλα τα προβατα που τους στηριζουν. Μπεεε πλησιαζει το θαυμα του αγιου φωτος με τον αναπτηρα

 12. avatar jim

  ξυρισμα κοντρα και μαζεμα σε ρεο του στρατου και κατευθειαν σε νταμαρι για σπασιμο πετρας οι ανθρωποι που δεν δουλευουν και δεν παραγουν τπτ δεν εχουν δικαιωμα σε κανενα μισθο και μαλιστα δημοσιο χρημα απο τους φορους που πληρωνουν οσοι εργαζονται σκληρα ...

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Σαν ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν πραγματικά Υιός Θεού που ήρθε στην γη+έγινε άνθρωπος για να μας διδάξει την αλήθεια+το άγιο θέλημα του Θεού με το παράδειγμα Του+που πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε από αγάπη για τον κάθε αμαρτωλό+αναστήθηκε για να δικαιώσει τον κάθε άνθρωπο που μετανοεί+πιστεύει σε Αυτόν θέλω ειλικρινά+μέσα από την καρδιά μου να σου πω το εξής.Δεν συμφωνώ με τους παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας γιατί πιστεύω δεν κάνουν τίποτα από αυτά που δίδαξε+έκανε ο Ιησούς Χριστός. Οι παπάδες για μένα αντιπροσωπεύουν την ψεύτικη θρησκεία των ημερών μας όπως ήταν ακριβώς+οι γραμματείς+οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού.Όμως άσχετα το τι κάνανε οι Φαρισαίοι τότε ο Κύριος Ιησούς Χριστός αναστήθηκε.Άσχετα πόσο υποκριτές είναι οι παπάδες σήμερα ο Ιησούς Χριστός θα ξανάρθει στην δευτέρα παρουσία Του+θα κρίνει με αλήθεια+δικαιοσύνη όλους τους ανθρώπους από τον Αδάμ+την Εύα μέχρι+τον τελευταίο άνθρωπο.Πιστεύω επίσης ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος (από τον Θεό που έφτιαξε τον άνθρωπο με μυαλό+ ελευθερία για να επιλέγει το καλό+το σωστό αλλά οι άνθρωποι δεν τα χρησιμοποιούν σωστά) να πιστεύει όπου θέλει.Μπορεί να κάνει ένα άγαλμα+να το προσκυνά αν θέλει.Είναι ελεύθερος να το κάνει.Ομως δεν μπορεί να πάει στο Ελληνικό κράτος+να ζητάει οι Έλληνες πολίτες να τους μισθοδοτούν.Γι αυτό μόνο όσοι πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία+εκκλησιάζονται τακτικά πρέπει να μισθοδοτουν τους ιερείς τους.Αυτό είναι δίκαιο+ηθικό ενώπιον του Ιησού Χριστού.

 13. avatar ΓΙΑ ΤΟΝ

  ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (2016) ΕΙΝΑΙ ΑΦΩΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει