Δίνουν δουλειά σε άνεργους Ελληνες εργάτες γης

Μαζεύουν πορτοκάλια στο πλαίσιο προγράμματος του Δήμου Ευρώτα


ΕΛΛΑΔΑ
3:38
20/12/2012
Δίνουν δουλειά σε άνεργους Ελληνες εργάτες γης
3
loading

Στον Δήμο Ευρώτα ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος απασχόλησης Ελλήνων ανέργων εργατών γης, και ήδη εδώ και λίγες ημέρες, 12 πολίτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας εργάζονται στη συλλογή πορτοκαλιών στον κάμπο της Σκάλας.

Ο δήμος Ευρώτα παρέχει στους εργάτες κάθε δυνατή διευκόλυνση, προκειμένου να προσαρμοστούν κατά το διάστημα της παραμονής και εργασίας τους στο λακωνικό κάμπο.

Το πρόγραμμα απασχόλησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες είναι ιδέα και πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα, Γιάννη Γρυπιώτη.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα μικρό και προσωρινό ανάχωμα στην ανεργία, αλλά και απορροφάται εργατικό δυναμικό που θα ανακτήσει την επαφή του με την αγροτική εργασία.

Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες και αφορούσε Έλληνες άνεργους και όχι αλλοδαπούς.

Αυτές τις ημέρες ο κ. Γρυπιώτης βρίσκεται στην Αθήνα, για εκ του σύνεγγυς επαφές με θεσμικούς φορείς, προκειμένου να εκφράσει τη διάθεση απορρόφησης ανθρώπινου δυναμικού από τον δήμο και να ενθαρρυνθούν περισσότερα άτομα για να συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, όμως, έχει προοπτική να συνεχιστεί, αφού πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει στην ενασχόληση με τη γη και να επωφεληθεί απ' αυτήν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar john 73

  ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 2. avatar maria.kal

  βραβο !!!!!αν μπορούσανε όλοι οι δημαρχη να το κάνανε θα ήτανε πολύ καλά

  1. avatar maria.kal

   αυτός που ριχνη αρνητικές η δεν εινε έλληνας η εινε τεμπέλης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει