Ο Τσίπρας αρμέγει λαγούς και ο Πολάκης κουρεύει χελώνες για την ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
12:45
05/03/2019
Ο Τσίπρας αρμέγει λαγούς και ο Πολάκης κουρεύει χελώνες για την ΠΟΕΔΗΝ
3
loading

Τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 12:00 και 15:00, καθώς και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα την ένταξη των εργαζομένων των νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και σε άλλες ειδικότητες, καθώς και τον διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την καταβολή των αναδρομικών και στο μισθό των επιδομάτων αδείας και εορτών, όπως και αύξηση μισθών.

Το ενδιαφέρον από τη διαμαρτυρία στην οδό Νίκης, έχει να κάνει με το πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι συγκεντρωμένοι, στο οποίο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα σε λαγούς και ο Παύλος Πολάκης κοντά σε κάποιες χελώνες, με το σύνθημα που κυριαρχεί να είναι: «Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:

 • Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την προσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.
 • Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
 • Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 - 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
 • Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.
 • Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Δείτε φωτογραφίες από το newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar fox101

  Και η ΠΟΕΔΗΝ τον χαβά της!

 2. avatar ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ??? ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΙΜΑ ΜΑΣ?? ΕΙΠΑΜΕ ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΑΝΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!

 3. avatar Δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δε μίλαγε

  Ο Γιαννακός έχει αφήσει στην άκρη και τα τελευταία προσχήματα! Η ταύτισή του με τη Νέα Δημοκρατία είναι παρόμοια με του Σκάι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει