Την τροπολογία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» απέσυρε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναφέρει νέα διάταξη με την οποία θα προωθείται η επίλυση του θέματος και θα καταβάλλονται οφειλόμενα σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων στο σύστημα υγείας.

Η τροπολογία, με την οποία «αντιμετωπίζονται εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες» του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», αποσύρθηκε κατ’ απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ενώ στηρίζει το σχετικό νομοθέτημα, ζήτησε να επανέλθει με βελτιώσεις σε ορισμένες πτυχές του.

Στη συνεδρίαση, πλην των εκπρόσωπων των κομμάτων, τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των εργαζόμενων, ο οποίος ζήτησε να «παύσουν οι υποσχέσεις και να ξεκινήσουν οι πράξεις» κι ακόμη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αποπληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα οκτώ μηνών.

Ένταση, ωστόσο, επικράτησε όταν άλλη εκπρόσωπος των εργαζόμενων του «Ερρίκος Ντυνάν» κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του υπουργού Υγείας φώναξε στην αίθουσα «ψεύδεστε» προς τον κ. Λυκουρέντζο και αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ο ίδιος «παρότι από τον νόμο θα μπορούσε να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, προωθεί ρύθμιση για το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νοσοκομείου και των εργαζόμενων σε αυτό».
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το νομοθέτημα, εξέφρασαν όμως αντιρρήσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει τις ρυθμίσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έντονη δυσαρέσκεια για την προώθηση πράξης νομοθετικού περιεχομένου εκφράστηκε και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξάνθο, ο οποίος είπε πως δεν εξασφαλίζονται οι θέσεις στο νοσοκομείο και πρότεινε επιπλέον να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ.

Το ΚΚΕ, διά του Χρ. Κατσώτη δήλωσε ότι καταψηφίζει την πράξη, επισημαίνοντας ότι ενισχύεται η επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου και δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Η Χρυσή Αυγή είπε «παρών» ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

«Επιδιώκουμε να λύσουμε προβλήματα κι όχι να δημιουργήσουμε νέα», είπε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας και ζήτησε από όλους οι προτάσεις τους να κινούνται στο πλαίσιο της πραγματικότητας και του εφικτού.