Προβλήματα παρουσιάζονται από τις 7 το πρωί στην Εγνατία Οδό, μετά τα Κερδύλια, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κιγκλίδωμα έπεσε στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Τροχαίας.

Εν τω μεταξύ το σκηνικό του καιρού είναι χειμωνιάτικο σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου προβλέπονται βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τσουχτερό κρύο.

Στη Θεσσαλονίκη βρέχει όπως και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο στις 8 το πρωί να κυμαίνεται από 1 (στην Έδεσσα) έως 6 βαθμούς Κελσίου (στην Κατερίνη). Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Νάουσα και σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Έδεσσας και της Κατερίνης. Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στο Νευροκόπι, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -1.

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θράκη, όπου στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται βροχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.

Στο μεταξύ, αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας της χιονόπτωσης, απαιτούνται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για όσους κατευθύνονται προς τη Σαμαρίνα, το Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια και Σελίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.