ΙΣΘ: Να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα για τις επιθέσεις στους γιατρούς

«Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα βίας»


ΕΛΛΑΔΑ
23:24
22/02/2019
ΙΣΘ: Να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα για τις επιθέσεις στους γιατρούς
7
loading

Να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα για τις περιπτώσεις των λειτουργών υγείας που δέχονται επιθέσεις στα νοσοκομεία ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας και παράλληλα καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των λειτουργών του ΕΣΥ.

«Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον ιατρών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι «οι περιπτώσεις αυτές, όπως η πρόσφατη στην Καβάλα, είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα η οποία οφείλεται κυρίως στην υποστελέχωση του ΕΣΥ που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, παρά τις καθημερινές άοκνες προσπάθειες των γιατρών και του λοιπού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση του ΙΣΘ αναφέρεται ακόμη ότι «το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια προστασίας των λειτουργών του ΕΣΥ, όπως θα όφειλε, ώστε να μπορούν να επιτελούν με ηρεμία το λειτούργημά τους. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε κάθε είδους λεκτική ή σωματική βία στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας απέναντι σε γιατρούς και προσωπικό να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΙΔΙΩΝΥΜΟ

  ΑΔΙΚΗΜΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΕΝΩ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΡΚΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΟΙΒΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΣΤΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΓΩΣΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ??? ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ??

 2. avatar Τρες

  Ε όλοι συμφωνούμε φαντάζομαι με τους γιατρούς..."όχι βία στα γομάρια"...."όχι φακελάκι στα γομάρια"!!Αυτός που πάει σε ένα νοσοκομείο δεν πάει να χτενίσει το μάλι....πάει γιατί"ΠΟΝΑΕΙ"....όταν το καταλάβουν οι τεμπέληδες και τα καθίκια όλα θα λυθούν αυτόματα.Ζητουμε συγνώμη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους γιατρούς και νοσηλευτές όμως που δουλεύουν σωστά και μας κάνουν καλά και δουλευουν και για να πληρώνωνται και οι παραπάνω "έξυπνοι".

 3. avatar tom 1924

  Μα τι λέτε;
  Αντί να προσπαθείτε περισσότερο, ζητάτε ιδιώνυμα;
  Είστε καλά;

 4. avatar Ασπροπυργος

  Να ηρεμήσουν λίγο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές .ο κόσμος που πάει στα νοσοκομεία έχει πρόβλημα δε μπορεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές να σε έχουν γραμμένο και να μη σε υπολογιζουν.

 5. avatar True

  Για το φακελάκι ? Ακούγεστε βαθιά.

 6. avatar KillerPen

  Να καθαρίσει ο Πολάκης. Να δίδονται τα στοιχεία αυτών που δημιούργησαν πρόβλημα και ο υπουργός να τους πλακώνει στο ξύλο προσωπικά.

 7. avatar Σκέτος

  Και για το φακελάκι επίσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει