Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της οδικής ασφάλειας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται παιδιά, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα το Παιδί και τα Τροχαία Ατυχήματα.

Στην Ελλάδα οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα είναι σχεδόν δύο φορές πιο συχνοί απ’ ότι παγκοσμίως. Έχουμε 2.000 θανάτους, 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους κατά μέσο όρο το χρόνο. Μάλιστα, από τους νεκρούς και τους τραυματίες το ένα τρίτο είναι παιδιά.

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος του Mega και παρουσιαστής της εκπομπής «Όλα για την Υγεία μου» και ομιλητές οι: Αστέριος Δημητρίου, Προϊστάμενος Τμήματος Τροχαίων Ατυχημάτων (Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης), Κυριακή Πασχαλίδου, Υπεύθυνη Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Πανελληνίου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, Άρης Σταθάκης, Δημοσιογράφος, Παύλος Νεράντζης, Δημοσιογράφος και Παραγωγός Ντοκιμαντέρ, Ευρυπίδης Πραντσούδης, Παιδοχειρουργός, Διευθ. Παιδ. Τμήματος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και Γεώργιος Τσιτσιλέγκας, Εκπαιδευτής PreHospital Trauma Life Support (PHTLS).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον» (πλατεία Αριστοτέλους) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά στο [email protected].