Την απομάκρυνση του πρόεδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ζητούν εκπρόσωποι των ηθοποιών, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. Οι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι «υποκινεί συνεχώς ταραχή στην ομαλή λειτουργία του θεάτρου», σε μία περίοδο κρίσης για το ίδιο και τους εργαζόμενους.

Αντιπροσωπευτική επιτροπή των ηθοποιών συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από το Βασιλικό Θέατρο και απέκλεισε για περίπου δύο ώρες την είσοδο του γραφείου του προέδρου του ΚΘΒΕ, Θωμά Τρικούκη. Τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία πραγματοποιούν καθημερινά από την Τρίτη, ενώ εκφράζουν ετοιμότητα και για επιπλέον κινητοποιήσεις.

Οι ηθοποιοί καταλογίζουν στον πρόεδρο του ΚΘΒΕ πρακτικές και μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς και συμπεριφορές που δημιουργούν συνεχώς εντάσεις, αφήνοντας στην άκρη τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων και του θεάτρου, όπως η υποχρηματοδότησή του, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων.

«Δεν σέβεται ούτε την ιστορία των 50 χρόνων του θεάτρου στην πόλη, ούτε τις προσπάθειες και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων, που δεν έχουν κλείσει ούτε μία μέρα το θέατρο, αν και πληρώνονται με έναντι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Βάζει κάθε λίγο βόμβες, τις οποίες τρέχουμε να σβήσουμε, σε περιόδους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο ηθοποιός, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και σύμβουλος των κρατικών σκηνών, Βασίλης Σεϊμένης.

Οι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι δέχονται συνεχώς προκλήσεις από τον πρόεδρο του θεάτρου με αποκορύφωμα την αποκαθήλωση των πανώ διαμαρτυρίας – με την συνδρομή και της αστυνομίας – που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι έξω από το ΚΘΒΕ, αλλά και την επιστολή που δημοσίευσε σε αθηναϊκή εφημερίδα σχετικά με την κλοπή εισπράξεων του Θεάτρου το καλοκαίρι. Στην επιστολή του ο κ.Τρικούκης άφηνε υπαινιγμούς κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, ενώ το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Θεάτρου, όπου προκλήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα την αποχώρηση μελών του. «Επιτέθηκε με απρεπείς χαρακτηρισμούς στους ηθοποιούς» δήλωσε ο κ.Σεϊμένης.