«Φρούριο» θυμίζει εδώ και λίγο καιρό η Ομόνοια, καθώς τα τραπεζοκαθίσματα που υπήρχαν απομακρύνθηκαν και γύρω από την πλατεία έχουν υψωθεί λαμαρίνες. Πίσω από αυτές, έχουν ξεκινήσει εργασίες από τον δήμο Αθηναίων, με τα συνεργεία του να προχωρούν σε αντικατάσταση της επίστρωσης της πλατείας και να ξεκινούν παρεμβάσεις για την αναβάθμισή της.

Οι κινήσεις αυτές ήταν απαραίτητες, κατά τη δημοτική αρχή, είτε για λόγους αισθητικής είτε για λόγους ασφαλείας, καθώς σε ορισμένα σημεία το δάπεδο είχε υποχωρήσει και ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της επίστρωσης της πλατείας Ομονοίας με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και συγκεκριμένα με πλάκες ψυχρού υλικού, που θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Στο επίκεντρο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στα τέλη Απριλίου, βρίσκονται επίσης οι κερκίδες πάνω στην πλατεία, για τις οποίες προβλέπονται έργα αποκατάστασης, αλλά και οι λίμνες, την ύπαρξη των οποίων πολλοί αγνοούν.

Το κόστος των παρεμβάσεων εκτιμάται σε 500.000 ευρώ και το ποσό αυτό θα προέλθει από δημοτικούς πόρους.

«Προχωρούμε σε εργασίες αποκατάστασης που είναι αναγκαίες για την πλατεία της Ομόνοιας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Επισημαίνοντας τη χρησιμοποίηση φιλικών για το περιβάλλον υλικών, τόνισε ότι «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, η πλατεία Ομονοίας θα αποδοθεί στους πολίτες περισσότερο ασφαλής και λειτουργική».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος