Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση – επιμόρφωση των οικονομικών στελεχών των φυλακών

Από τις αρχές του 2019 έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικό τριμελές κλιμάκιο


ΕΛΛΑΔΑ
23:59
14/02/2019
Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση - επιμόρφωση των οικονομικών στελεχών των φυλακών
loading

Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση - επιμόρφωση των οικονομικών στελεχών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.

Η διημερίδα με τίτλο «Η Οικονομική Διοίκηση των Καταστημάτων Κράτησης» διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Χαιρετισμό απεύθυναν ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της δημοσιονομικής ευταξίας και νομιμότητας για την αποτελεσματική υποστήριξη της σωφρονιστικής πολιτικής καθώς και η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργία Μαραγκού.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας αναπτύχθηκαν εισηγήσεις σχετικά με τις διαδικασίες και τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων, τον τρόπο χειρισμού τυχόν προδικαστικών προσφυγών και τον ρόλο της Αρχής Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών, καθώς επίσης και τα βασικά σημεία ελέγχου των δαπανών και την επισήμανση των συχνά επαναλαμβανόμενων πλημμελειών.

Τη δεύτερη ημέρα οι εισηγήσεις αφορούσαν τη διαχείριση των «Κεφαλαίων Εργασίας Κρατουμένων», τον έλεγχο νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων που πραγματοποιεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις βασικές επισημάνσεις από τους ήδη πραγματοποιηθέντες ελέγχους.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2019 έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης τριμελές κλιμάκιο Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αποκλειστική αρμοδιότητα την παρακολούθηση και τον έλεγχο των οικονομικών των φυλακών.

Στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συμμετείχαν υπεύθυνοι οικονομικών (τμηματάρχες και διαχειριστές) αλλά και προϊστάμενοι διεύθυνσης των φυλακών. Εισηγήσεις παρουσίασαν στελέχη του ΥΔΔΑΔ, οι Β. Συμεωνίδης, Π. Προκοπίου, Β. Νικολοπούλου, Α. Ιακωβίδης, Ευ. Ρόγκα, καθώς και οι Ευαγγελία Βλάχου (Σύμβουλος ΑΣΕΠ), Μιχαήλ Διαθεσόπουλος (μέλος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών) και η Βασιλική Τσιαντή (Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει