Βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Τις πρωινές ώρες ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά. Ωστόσο, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και νότια αναμένεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων, φαινόμενα που από αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τη νύχτα προς Πέμπτη θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική ενίσχυση τη νύχτα προς Τετάρτη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά από αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.